Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα – Αυξάνονται οι νεκροί, φτάνουν τους 232.000

tags :
ΗΠΑ: Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα – Αυξάνονται οι νεκροί, φτάνουν τους 232.000
Οι 34 από τις 50 Πολιτείες ανακοίνωσαν ρεκόρ κρουσμάτων για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα
Ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφουν για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ, τη στιγμή που οι ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν πως οι Αμερικάνοι δεν έχουν δει ακόμα τα χειρότερα της πανδημίας.
Με τους νεκρούς να προσεγγίζουν τους 232.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι μια ανάσα από τα 9,3 εκατομμύρια, η επιδημία εξακολουθεί να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα στο σύνολο σχεδόν των ΗΠΑ.
Είναι χαρακτηριστικό πως την τελευταία εβδομάδα οι ΗΠΑ ανέφεραν ρεκόρ κρουσμάτων, τα οποία ήταν αυξημένα κατά 18% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, ενώ αύξηση της τάξης του 3% καταγράφηκε και στους θανάτους.
Σε εθνικό επίπεδο, αναφέρεται πως 5.800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε την 1η Νοεμβρίου, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν πως τέσσερις με έξι εβδομάδες μετά την έξαρση των κρουσμάτων, αρχίζει να αυξάνεται και ο αριθμός των θυμάτων.
Παράλληλα αναφέρεται πως 34 από τις 50 Πολιτείες, ανάμεσα τους η Φλόριντα, το Οχάιο και το Μίσιγκαν, ανακοίνωσαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα αύξηση των κρουσμάτων, ενώ τα περισσότερα νέα κρούσματα ανακοίνωσαν το Τέξας (πάνω από 45.600) και το Ιλινόις (σχεδόν 44.500 κρούσματα).
Την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν 8,5 εκατομμύρια τεστ στις ΗΠΑ, εκ των οποίων θετικά στον κορωνοϊό ήταν το 6,8%, με την Πολιτεία της Νότιας Ντακότα να αναφέρει θετικότητα της τάξης του 50% στα τεστ.
Τα δεδομένα αυτά προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες, οι οποίοι επισημαίνουν πως είναι αναγκαίο να ληφθούν τώρα άμεσα μέτρα – όπως για παράδειγμα η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού – έτσι ώστε να μην χαθεί ο έλεγχος τους δύσκολους μήνες που έρχονται.
Υπενθυμίζεται ότι προβλέψεις αμερικανικών πανεπιστημίων κάνουν λόγο για 400.000 νεκρούς έως την 1η Φεβρουαρίου
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης