Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - Κορωνοϊός: Προς νέα νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Γαλλία - Κορωνοϊός: Προς νέα νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας μετά την έξαρση των κρουσμάτων
Το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του προέδρου Macron με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου
Το ενδεχόμενο επιβολής εκ νέου νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Παρίσι εξετάζει η Γαλλία, την ώρα που πολλοί πολίτες αγνοούν τους κανόνες του lockdown και τα κρούσματα καταγράφουν αλματώδη αύξηση.
Δέκα μήνες μετά την πανδημία, πολλοί είναι οι απρόθυμοι για νέα περίοδο περιορισμού, σε μια χώρα που επέβαλε την άνοιξη ένα από τα πλέον αυστηρά lockdowns.
«Είναι ανυπόφορο για αυτούς που σέβονται τους κανόνες να βλέπουν άλλους Γάλλους να τους παραβιάζουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.
«Χρειαζόμαστε να λάβουμε όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της επιδημίας».
Δεν έχει ληφθεί ακόμα τελική απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού.
Το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του προέδρου  Macron με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου σήμερα 3/11, δήλωσε κυβερνητική πηγή.

Αντιδράσεις για τους περιορισμούς 

Η Γαλλία επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στα 2/3 των 67 εκατ. κατοίκων της, το δεύτερο 15ήμερο του Οκτωβρίου 2020.
Με βάση την απόφαση αυτή έκλεισαν όλες οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις, όπως μπαρ και εστιατόρια και απαγορεύθηκαν οι ιδιωτικές συναθροίσεις.
Τα σχολεία παραμένουν ανοικτά.
Με βάση τα στοιχεία, ένας Παριζιάνος μολύνεται με Covid-19 κάθε 30 δευτερόλεπτα, ενώ κάθε 15 λεπτά ένας Παριζιάνος εισάγεται σε νοσοκομείο ως αποτέλεσμα της νόσου, δήλωσε σήμερα (3/11) ο γάλλος υπουργός Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης