Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πως αντέδρασε η Wall Street μετά από 5 εκλογές

tags :
Πως αντέδρασε η Wall Street μετά από 5 εκλογές
Οι τελευταίες πέντε προεδρικές εκλογές δεν προκάλεσαν ακραίες αντιδράσεις στην αγορά
Καθώς η καταμέτρηση των ψήφων στις ΗΠΑ συνεχίζεται και οι αμφισβητούμενες εκλογές γίνονται όλο και πιο πιθανές, οι επενδυτές αντιμετωπίζουν υψηλό βαθμό αβεβαιότητας.
Θα αντιδράσουν θετικά οι αγορές εάν επανεκλεγεί ο Trump (απορρύθμιση, φορολογικές περικοπές, κίνητρα);
Ή μια νίκη του Biden θα μετακινήσει τη βελόνα προς τη σωστή κατεύθυνση, με την ελπίδα ότι θα φέρει σταθερότητα στον Λευκό Οίκο (και υπόσχεση υπέρμετρης στήριξης που θα προκαλεί φόβους για υψηλότερους φόρους);
Το εκλογικό αποτέλεσμα θα καθορίσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε την αρχική αντίδραση της αγοράς στο αποτέλεσμα.
Όπως δείχνει το παρακάτω γράφημα, οι τελευταίες πέντε προεδρικές εκλογές δεν προκάλεσαν ακραίες αντιδράσεις στην αγορά, με τον πρώτο θρίαμβο του Barack Obama το 2008 να είναι μια αξιοσημείωτη εξαίρεση.
Τότε, ο S&P 500 μειώθηκε κατά 10% τις πρώτες δύο ημέρες μετά τις εκλογές, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω εκλογές πραγματοποιήθηκαν στη μέση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, με τις αγορές ιδιαίτερα ασταθείς.
Infographic: How the Stock Market Reacted to Past Election Results | Statista
Η νίκη του Trump πριν από τέσσερα χρόνια προκάλεσε μια ακραία αντίδραση στην αγορά για μια μέρα (συντριβή 1000 μονάδων στα futures του Dow ακολουθούμενη από μια ακόμη μεγαλύτερη ανάκαμψη πριν ανοίξει η αγορά την επόμενη μέρα), δεδομένης της εκπληκτικής φύσης της νίκης του έναντι της Hillary Clinton.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης