Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στα άκρα η πολιτική σύγκρουση – Trump: Είμαι νικητής, αν μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι – Biden: Κανείς δεν θα μας πάρει τη Δημοκρατία

tags :
ΗΠΑ: Στα άκρα η πολιτική σύγκρουση – Trump: Είμαι νικητής, αν μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι – Biden: Κανείς δεν θα μας πάρει τη Δημοκρατία
Βέβαιος για τη νίκη του δηλώνει ο Biden - Τον τελικό νικητή των εκλογών θα τον κρίνουν οι δικαστές διαμηνύει ο Trump
Στα άκρα οδηγείται η πολιτική σύγκρουση στις ΗΠΑ καθώς τρία 24ωρα μετά το κλείσιμο των προεδρικών εκλογών της Τρίτης 3 Νοεμβρίου, δεν υπάρχει επισήμως ακόμα νικητής μια και συνεχίζεται η καταμέτρηση ψήφων σε πέντε κρίσιμες Πολιτείες – Πενσιλβάνια, Τζόρτζια, Αριζόνα, Νεβάδα, Β. Καρολίνα – με τις διαφορές μεταξύ των δύο υποψηφίων να είναι πραγματικά οριακές.
Και ενώ οι ψήφοι ακόμα καταμετρώνται, η σύγκρουση Trump – Biden κινείται εκτός ορίων, αποτελώντας αν μη τι άλλο έναν εξαιρετικά κακό οιωνό για το τι μπορεί να επακολουθήσει.
Ο νυν πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Donald Trump καταγγέλλει εκλογική νοθεία και υποστηρίζει πως αυτός είναι ο νικητής των εκλογών, τη στιγμή που ο Δημοκρατικός αντίπαλος του, Joe Biden συνιστά ψυχραιμία, εμφανίζεται βέβαιος για την επικράτηση του και αναφέρει πως κανείς δεν πρόκειται να απομακρύνει τη Δημοκρατία από τις ΗΠΑ.
Και αυτή η σφοδρή αντιπαράθεση εκτυλίσσεται μέρα με την ημέρα σε εξαιρετικά τοξικό περιβάλλον, όπως άλλωστε αποδεικνύουν και οι δηλώσεις του Donald Trump jr, του μεγαλύτερου γιου του Donald Trump, ο οποίος καλεί τον πατέρα του να εξαπολύσει έναν «ολοκληρωτικό πόλεμο».

Trump: Είμαι ο νικητής αν μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι

Ύστερα από δύο ημέρες σιωπής και ενώ ακόμα συνεχίζεται η καταμέτρηση ψήφων, ο Donald Trump εμφανίστηκε και πάλι στην αίθουσα συνεντεύξεων στον Λευκό Οίκο, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο νικητής και καταγγέλλοντας εκλογική νοθεία, χωρίς ωστόσο να μπορεί να παρουσιάσει κάποιο πειστικό στοιχείο για τα επιχειρήματά του.
«Αν μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι, κερδίζω με ευκολία.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να φιμώσει τους ψηφοφόρους μας και να κατασκευάσει αποτελέσματα» είπε ο Trump, ο οποίος τόνισε πως η συνέχιση της καταμέτρησης δείχνει ότι διαπράττεται «νοθεία», στο πλαίσιο της προσπάθειας των αντιπάλων του να του «κλέψουν» τον θρίαμβο.
«Προσπαθούν να νοθεύσουν τις εκλογές και δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να γίνει» είπε ο Trump, ο οποίος κατηγόρησε ορισμένες πόλεις για «διαφθορά» και κατήγγειλε ότι εργαζόμενοι και εκλογικοί αντιπρόσωποι σε αυτές διαπράττουν εσκεμμένα νοθεία και καταμετρούν ψήφους που κατατέθηκαν «παράνομα».
«Κέρδισα με διαφορά στη Φλόριντα, στο Τέξας, ενώ στην Πενσυλβάνια έχαναν με 700.000 ψήφους και ξαφνικά έχουμε διαφορά λιγότερο από 100.000.
Όπου είχαν πρόβλημα με ψήφους, ξαφνικά τις έβρισκαν.
Δε ξέρω πως.
Στη Φιλαδέλφεια δεν αφήνουν να στείλουμε παρατηρητές σε κέντρα» υπογράμμισε ο Trump, τονίζοντας ότι τα «μεγάλα μέσα ενημέρωσης», «το χρήμα» και «οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας» είναι όλοι εναντίον του και υπέρ των Δημοκρατικών, αλλά παρά τις «επεμβάσεις» τους, το «μπλε κύμα» που προέβλεπαν οι «ψευδείς δημοσκοπήσεις» δεν ήρθε.
«Θα έχουμε πολλές δίκες», προειδοποίησε ο Trump, αναφέροντας πως θα ακολουθηθεί ο δρόμος «των νομικών διαδικασιών (...).
«Σε τελευταία ανάλυση, έχω την αίσθηση πως θα αποφασίσουν οι δικαστές για το ποιος είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών» υποστήριξε ο Trump, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως δεν έχει καμία πρόθεση να αναγνωρίσει τη διαφαινόμενη νίκη του Biden.

Διέκοψαν την ομιλία Trump τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα

Ενδεικτικό του κλίματος που δημιουργείται στις ΗΠΑ για τη στάση του Donald Trump είναι ότι τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ αποφάσισαν να διακόψουν την απευθείας μετάδοση των δηλώσεων του Trump, κρίνοντας ότι παραπληροφορούσε τον αμερικανικό λαό.
Είναι χαρακτηριστικό πως το MSNBC γρήγορα διέκοψε την απευθείας μετάδοση με τον παρουσιαστή μάλιστα να υποστηρίζει πως «βρισκόμαστε στην ασυνήθιστη θέση να χρειάζεται όχι μόνο να διακόψουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά να διορθώσουμε αυτά που είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ».
Στην ίδια κίνηση προχώρησαν και τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC News και ABC News ενώ το CNN αποφάσισε να μην διακόψει την απευθείας μετάδοση του διαγγέλματος, ούτε να κόψει τον ήχο του μικροφώνου του Trump.
Σημειώνεται πως ο Trump δεν δέχθηκε καμία ερώτηση δημοσιογράφων.

Στην αντεπίθεση ο Biden: Κανείς δεν θα μας πάρει τη Δημοκρατία

Στην αντεπίθεση όμως πέρασε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Joe Biden, ο οποίος εξέφρασε και πάλι τη βεβαιότητα του πως θα είναι ο νικητής των εκλογών, συστήνοντας παράλληλα ψυχραιμία στους Αμερικάνους πολίτες.
«Κανείς δεν πρόκειται να μας πάρει τη Δημοκρατία» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο Biden σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Trump.
«Κάποιες φορές η Δημοκρατία είναι λίγο αναστατωμένη.
Κάποιες φορές απαιτεί λίγη υπομονή.
Αλλά αυτή η υπομονή είναι που ανταμείβεται εδώ και 240 χρόνια σε ένα σύστημα διακυβέρνησης που ζηλεύει όλος ο κόσμος» είπε ο Biden.

Ολοκληρωτικό πόλεμο ζητά ο Donald Trump jr

Να εξαπολύσει ολοκληρωτικό πόλεμο καλεί τον πατέρα του Donald Trump ο μεγαλύτερος γιος του Donald Trump jr, ο οποίος έκανε λόγο για νοθεία με αφορμή τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
«Το καλύτερο για το μέλλον της Αμερικής είναι ο πρόεδρος Trump να κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο γι’ αυτές τις εκλογές και να αποκαλύψει όλη τη νοθεία, την κλεψιά, τους νεκρούς/ετεροδημότες ψηφοφόρους, όλα αυτά που γίνονται εδώ και υπερβολικά πολύ καιρό» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter o Donald Trump jr.
«Είναι καιρός να καθαρίσουμε αυτό το χάος και να σταματήσουμε να μοιάζουμε με μπανανία» είπε ο γιος του Donald Trump.
Σημειώνεται πως η διαχείριση του Twitter τοποθέτησε σύντομα ειδική σήμανση στο μήνυμα αυτό, χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενό του «αμφισβητούμενο» και «παραπλανητικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης