Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ – Ξεπέρασαν τα 120.000 – Στους 235.000 οι νεκροί

tags :
Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ – Ξεπέρασαν τα 120.000 – Στους 235.000 οι νεκροί
Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000
Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε στις ΗΠΑ, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότερες από 120.000 μολύνσεις.
Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα όπου οι μολύνσεις ξεπερνούν τις 100.000.
Οι ειδικοί είχαν επισημάνει πριν αρκετές εβδομάδες ότι τα κρούσματα θα έφταναν σε 6ψήφιο αριθμό, ωστόσο ανέμεναν ότι αυτό θα γινόταν αρκετά αργότερα.
Την ίδια στιγμή αυξητικές τάσεις καταγράφεται και στον αριθμό των νεκρών, οι οποίοι το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκαν κατά 1.226, με το σύνολο τους να αγγίζει τους 235.000.
Αν και ο αριθμός αυτός είναι πολύ χαμηλότερος από αυτούς που αναφέρονταν την περασμένη άνοιξη, είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα όπου οι θάνατοι ξεπερνούν τους 1.000 σε ημερήσια βάση, κάτι που είχε να καταγραφεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Υπενθυμίζεται πως οι προβλέψεις των αμερικανικών πανεπιστημίων είναι εξαιρετικά δυσμενείς καθώς εκτιμάται ότι οι θάνατοι θα φτάσουν τους 266.000 έως τα τέλη Νοεμβρίου.
Ενδεικτικό της έντασης της επιδημίας είναι ότι μια σειρά από Πολιτείες – Κολοράντο, Ιλινόις, Μινεσότα, Πενσιλβάνια, Γιούτα – καταγράφουν καθημερινά νέα ρεκόρ κρουσμάτων, ενώ αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιστήμονες είναι ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία έχει ξεπεράσει τους 50.000, αριθμός που είναι ο υψηλότερος εδώ και τρεις μήνες.
Οι συνεχείς εισαγωγές φέρνουν τα νοσοκομεία σε πολλές Πολιτείες στα όρια τους με τους κυβερνήτες να καλούν τους πολίτες να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους και να υιοθετήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τη στιγμή που και οι επιστήμονες επιμένουν πως χρειάζονται άμεσα πιο δραστικά μέτρα, όπως η καθολική χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης