Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ρυθμούς lockdown ξανά ολόκληρη η Ευρώπη – Τι ισχύει σε κάθε χώρα για τον κορωνοϊό

Σε ρυθμούς lockdown ξανά ολόκληρη η Ευρώπη – Τι ισχύει σε κάθε χώρα για τον κορωνοϊό
Η Ισπανία και η Γαλλία άνοιξαν τον δρόμο επιβάλλοντας τοπικά lockdowns από τις αρχές και τα μέσα Οκτωβρίου 2020
Με ταχύτητα και σχεδόν ταυτόχρονα επιβάλλονται νέα lockdowns σε ολόκληρη την Ευρώπη με σκοπό τον περιορισμό του δεύτερου κύματος του Covid -19.
Η Ισπανία και η Γαλλία
, όπου ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας εξαπλώθηκε από τα μέσα Ιουλίου, άνοιξαν τον δρόμο επιβάλλοντας τοπικά lockdowns από τις αρχές και τα μέσα Οκτωβρίου, αντίστοιχα.
Ενώ η Γαλλία ανακοίνωσε ένα καθολικό lockdown με έναρξη την Παρασκευή, οι τοπικές καραντίνες στην Ισπανία περιλαμβάνουν τώρα αρκετές μεγάλες επαρχίες.
Ακολούθησε η Γερμανία στις 2 Νοεμβρίου με γενικό lockdown, όπως και αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Πολωνία και η Ελλάδα και η Αυστρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πολωνία δεν αποκαλείται καραντίνα αλλά περιλαμβάνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τη διέπουν, όπως κλείσιμο εστίασης και σχολείων, ακύρωση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, περιορισμός συναθροίσεων και αποτροπή ταξιδιών.
Αρκετές περισσότερες χώρες έχουν εισαγάγει απαγόρευση κυκλοφορίας, μη επιτρέποντας την κυκλοφορία των πολιτών κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η Ισπανία επέβαλε αυτό το μέτρο σε εθνικό επίπεδο εκτός από τις τοπικές καραντίνες..
Η Ιταλία άρχισε πρόσφατα να εφαρμόζει μια παρόμοια προσέγγιση κλείνοντας σχετικά νωρίς την εστίαση. 
Υπάρχει επίσης  απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο στη Σλοβενία, τη Σλοβακία, την Κύπρο και την Ουγγαρία, όπου όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι κλειστά.
Όπως στο πρώτο κύμα, η επιβολή ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των χωρών, με τη Γερμανία απλώς να παροτρύνει τους κατοίκους να παραμείνουν στο σπίτι, ενώ οι αυστηρότεροι έλεγχοι είναι συνηθισμένοι στην Ισπανία και τη Γαλλία.
Σε αντίθεση με την πρώτη φορά, αρκετές κυβερνήσεις που επιβάλλουν περιορισμούς ανακοίνωσαν ότι θα τους χαλαρώσουν μάλλον σύντομα, ξεκινώντας από τις αρχές Δεκεμβρίου.
Infographic: Europe Back in Lockdown Mode | Statista
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης