Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρόεδρος της Σερβίας συνεχάρη τον Biden, αν και προτιμούσε την επανεκλογή Trump

Ο πρόεδρος της Σερβίας συνεχάρη τον Biden, αν και προτιμούσε την επανεκλογή Trump
O Vucic ήταν από τους λίγους ευρωπαίους ηγέτες που κατά την προεκλογική περίοδο  είχε πάρει ανοιχτά θέση υπέρ του Donald Trump
O πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic με σχετική καθυστέρηση, συνεχάρη την Κυριακή (8/11/2020) τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.
«Ειλικρινή συγχαρητήρια στον Joe Biden για την εκλογή του ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σας εύχομαι με σοφία και αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσετε τις υπάρχουσες προκλήσεις προς όφελος της Αμερικής και όλου του κόσμου.
Ελπίζω να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία μαζί σας, όπως είχαμε με τον Donald Trump, του οποίου είμαι πολύ ευγνώμων» έγραψε ο Vucic σε ανάρτηση του στο twitter.
Το βράδυ του Σαββάτου (7/11)  ο  Vucic επιθεωρώντας τις εργασίες κατασκευής του νέου Covid νοσοκομείου στο Βελιγράδι, σχολίασε την εκλογή Biden, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα συμφέροντα της Σερβίας θα εξυπηρετούσε καλύτερα ενδεχόμενη επανεκλογή του Trump.
«Δεν έχω πει ποτέ κάτι κακό για τον Biden, τον γνωρίζω καλύτερα από τον Trump.
Συναντήθηκα μαζί του τέσσερις ή πέντε φορές, με τον Trump μόλις δύο φορές. Αλλά, πιστεύω ότι, θα ήταν καλύτερο για τη Σερβία να είχε κερδίσει τις εκλογές ο Trump» δήλωσε.
Αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχθηκε διότι δεν βιάστηκε να συγχαρεί τον Biden δήλωσε ότι δεν το έκανε γιατί δεν ήθελε να είναι από τους πρώτους που έσπευσαν να το πράξουν.
Σημειώνεται ότι ο Vucic ήταν από τους λίγους ευρωπαίους ηγέτες που κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ είχε πάρει ανοιχτά θέση υπέρ του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Donald Trump.
Σε αντίθεση με τον Vucic η πολιτική ηγεσία του Κοσόβου έσπευσε χθες να συγχαρεί τον Joe Biden για την εκλογή του εκφράζοντας την ελπίδα ότι και στο μέλλον οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παράσχουν κάθε βοήθεια στο Κόσοβο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης