Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Συγκαλεί ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την ανοικοδόμηση της οικονομίας

Biden (ΗΠΑ): Συγκαλεί ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την ανοικοδόμηση της οικονομίας
Την ίδια ώρα, ο Αντιπρόεδρος Mike Pence αναμένεται να συναντηθεί με την ειδική ομάδα κορωνοϊού του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα 9/11 για πρώτη φορά από τις 20 Οκτωβρίου
Ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, συγκαλεί τη Δευτέρα 9/11 ο Joe Biden για να εξετάσει το νούμερο ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει όταν αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021 σύμφωνα με την Daily Sabah.
Την ίδια ώρα ο απερχόμενος πρόεδρος Trump επιδιώκει μέσω της δικαστικής πλέον οδού να αποδείξει τυχόν παρατυπίες στην διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ειδικότερα, ο Biden πρόκειται να συναντηθεί με ένα συμβουλευτικό συμβούλιο που έχει σχηματίσει με επικεφαλής τον πρώην στρατηγό και χειρουργο Vivek Murthy και τον πρώην Επίτροπο Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων Keshler για να εξετάσει λύσεις για την πανδημία που σκότωσε περισσότερους από 237.000 Αμερικανούς.
Ο πρώην αντιπρόεδρος θα δώσει τότε παρατηρήσεις σχετικά με τα σχέδιά του για την αντιμετώπιση του COVID-19 και την ανοικοδόμηση της οικονομίας.
Υπενθυμίζεται πως ο 77χρονος, εστίασε σε μεγάλο μέρος της εκστρατείας του, επικρίνοντας τον Trump για τον χειρισμό των κρίσεων και δεσμεύτηκε προεκλογικά να ακούσει τους επιστήμονες για την καθοδήγηση της δικής του προσέγγισης.
Ο Trump έχει συγκρούσει συχνά με ανώτερους αξιωματούχους υγείας για την πανδημία.
Την ίδια ώρα, ο Αντιπρόεδρος Mike Pence αναμένεται να συναντηθεί με την ειδική ομάδα κορωνοϊού του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα 9/11 για πρώτη φορά από τις 20 Οκτωβρίου.
Ο Biden κατέκτησε την προεδρία το Σάββατο 7/11, τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ξεπερνώντας το όριο των 270 ψήφων του Εκλογικού Κολλεγίου που απαιτούνται για τη νίκη του Λευκού Οίκου.
Κέρδισε τον Trump με περισσότερες από 4 εκατομμύρια ψήφους σε εθνικό επίπεδο, καθιστώντας τον Trump τον πρώτο πρόεδρο που έχασε την επανεκλογή από το 1992.
Ωστόσο, ο Trump δεν έχει αναγνωρίσει την ήττα και έχει ξεκινήσει μια σειρά δικαστικών αγωγών.
Ωστόσο, κρατικοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν γνωρίζουν σημαντικές παρατυπίες.
Ο Trump δεν έχει προγραμματίσει δημόσιες εκδηλώσεις για τη Δευτέρα και δεν έχει μιλήσει δημόσια από την Πέμπτη 5/11/2020.
Ως μέρος μιας δημόσιας εκστρατείας για να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των εκλογών, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις για να στηρίξει τη μάχη του για το αποτέλεσμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας Tim Murtaugh.
Από την πλευρά τους, σύμβουλοι του Biden προχωρούν ακόμη βαθύτερα, εξετάζοντας επίσης υποψηφίους για κορυφαίες θέσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ωστόσο, η μετάβαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με υψηλές ταχύτητες έως ότου η Αμερικανική Γενική Υπηρεσία Υπηρεσιών, η οποία επιβλέπει την ομοσπονδιακή περιουσία, πιστοποιήσει τον νικητή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης