Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ugur Sahin (BioNTech/Pfizer): Ελπίζουμε ότι το εμβόλιο θα προκαλεί ανοσία για ένα έτος – Πρόκληση η μεταφορά του σε όλο τον κόσμο

Ugur Sahin (BioNTech/Pfizer): Ελπίζουμε ότι το εμβόλιο θα προκαλεί ανοσία για ένα έτος – Πρόκληση η μεταφορά του σε όλο τον κόσμο
Τι επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, που ανέπτυξε μαζί με την Pfizer το εμβόλιο, Ugur Sahin στο Reuters
Την αισιοδοξία του ότι η διάρκεια του προστατευτικού αποτελέσματος του πειραματικού εμβολίου COVID-19, που αναπτύχθηκε από κοινού με το Pfizer θα διαρκεί πάνω από ένα έτος εξέφρασε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BioNTech.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις που πραγματοποιήθηκαν Δευτέρα (9/11) οι δύο φαρμακοβιομηχανίες ήταν οι πρώτες που ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση των εργαστηριακών δοκιμών, επισημαίνοντας ότι το εμβόλιο τους αποδείχθηκε ότι ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό.
«Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι το αποτέλεσμα της ανοσοποίησης μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον ένα χρόνο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech Ugur Sahin στο Reuters.
Παρόλο που δεν είναι ακόμη γνωστό για πόσο θα λειτουργεί το αποτέλεσμα της ανοσοποίησης, δήλωσε ότι η έρευνα σε ασθενείς που έχουν αναρρώσει είχε δείξει ότι εκείνοι που είχαν υψηλά επίπεδα αντισωμάτων στην αρχή δεν σημείωσαν απότομη πτώση και το ίδιο πιθανότατα θα ισχύει όσους κάνουν το εμβόλιο.

«Αγγελιαφόρο RNA»

Επισημαίνοντας την πρόκληση που αποτελεί η μεταφορά του εμβολίου το οποίο ανήκει σε μία κατηγορία γνωστή ως «αγγελιαφόρο RNA» ή mRNA (σ.σ. είναι το RNA που μεταφέρει τη γενετική πληροφορία από το DNA στα ριβοσώματα για την πρωτεΐνοσύνθεση των κυττάρων). Για τους πρώτους τρεις μήνες το γενετικό υλικό θα πρέπει να αποσταλεί και να αποθηκευτεί κεντρικά σε ψυγεία με θερμοκρασίες -70 βαθμούς Κελσίου.
Έπειτα είναι δυνατόν να διατηρηθεί έως και πέντε ημέρες σε θερμοκρασίες ψυγείου, είπε ο Sahin, προσθέτοντας ότι ήταν σίγουρος ότι η εφοδιαστική αλυσίδα θα ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση.
«Μέχρι τον Δεκέμβριο αναμένουμε περισσότερα δεδομένα (σχετικά με τη μοριακή σταθερότητα της ένωσης) και εάν αυτά τα αποτελέσματα μας επιτρέψουν να διατηρήσουμε το εμβόλιο σε ψυγείο για περισσότερο από πέντε ημέρες, ίσως δύο εβδομάδες, αυτό θα απλοποιήσει τα πράγματα όσον αφορά τη μεταφορά του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης