Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ οι σχέσεις ΕΕ-αραβικού κόσμου

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ οι σχέσεις ΕΕ-αραβικού κόσμου
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συμμετείχε στην 5η Ευρω-Αραβική Σύνοδο
Την πεποίθηση πως η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και στις θεμελιώδεις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ είναι κρίσιμη πτυχή και το σταθερό πλαίσιο πάνω στο οποίο έχουν αναπτυχθεί οι σχέσεις ΕΕ και αραβικού κόσμου σήμερα, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στην 5η Ευρω-Αραβική Σύνοδο.
Μιλώντας στις εργασίες της διήμερης συνόδου, που πραγματοποιείται ψηφιακά, με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε εισαγωγικά στους μακραίωνους ιστορικούς δεσμούς Ευρώπης και αραβικού κόσμου.
Συνέχισε πως σήμερα οι κοινωνίες, οι πολιτισμοί και οι οικονομίες της Ευρώπης και του αραβικού κόσμου είναι αλληλένδετοι και ότι αυτό έχει επιτρέψει να ενισχυθούν οι υφιστάμενοι ισχυροί διμερείς δεσμοί και να έχει αυξηθεί περαιτέρω η συνεργασία τους, βάσει αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών ανέδειξε πως εν μέσω των αυξανόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας, η πολυμέρεια αποτελεί βασική παράμετρο για την εδραίωση της διεθνούς τάξης βάσει κανόνων και την πρόληψη των περιφερειακών εντάσεων.
Ως χώρα της οποίας η εξωτερική πολιτική είναι αγκυροβολημένη στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ /Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ελλάδα ανέκαθεν τόνιζε την ανάγκη συμπεριφοράς μεταξύ των περιφερειακών παραγόντων στη βάση αρχών, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης