Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο CEO της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά θέλει να κάνει πρώτος το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Ο CEO της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά θέλει να κάνει πρώτος το εμβόλιο για τον κορωνοϊό
Η εταιρεία είναι σε καλό δρόμο για την παραγωγή έως 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου το 2020 και έως 1,3 δισεκατομμυρίων δόσεων το 2021, δήλωσε ο CEO της Pfizer
Την προθυμία του ώστε να είναι ένας από τους πρώτους που θα κάνει το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό, προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες του κοινού σχετικά με την ασφάλειά του, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Αλβέρτος Μπουρλά.

«Θα ήθελα πάρα πολύ να είμαι ένας από τους πρώτους που θα το κάνουν, για να δείξω στον κόσμο ότι είμαι ο πρώτος» δήλωσε.
Υπάρχουν όμως ηθικά ζητήματα, πρόσθεσε ο Μπουρλά, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «Squawk Box» του CNBC.
«Εάν έχουμε περιορισμένο αριθμό δόσεων, δεν είμαι σίγουρος εάν θα το συνιστούσαν σε άτομα της ηλικίας μου... ή εάν η εργασιακή ικανότητα θα είναι ένας από τους παράγοντες που θα συμβάλουν στο ποιος θα λάβει το εμβόλιο.
Επομένως, θέλω να το σεβαστώ αυτό».

Μεγάλη ζήτηση για το εμβόλιο 

Ο Αλβέρτος Μπουρλά, αναμένει πως η ζήτηση για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, θα είναι πολύ «υψηλότερο από οτιδήποτε μπορούμε να παράγουμε» δεδομένου ότι είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας.
Ωστόσο, πρόσθεσε πως η εταιρεία είναι σε καλό δρόμο για την παραγωγή έως 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου το 2020 και έως 1,3 δισεκατομμυρίων δόσεων το 2021.

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer

«Πιστεύω ότι αυτή είναι πιθανότατα η πιο σημαντική ιατρική πρόοδος τα τελευταία 100 χρόνια» είπε.
«Είναι μια υπέροχη μέρα για την επιστήμη. Είναι μια υπέροχη μέρα για την ανθρωπότητα όταν συνειδητοποιείς ότι το εμβόλιό σου έχει 90% αποτελεσματικότητα.
Αυτό είναι συντριπτικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης