Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Κορωνοϊός: Διεκδικεί πάνω από το ένα τρίτο των 300 εκατ. δόσεων του εμβολίου BioNTech και Pfizer

Γερμανία - Κορωνοϊός: Διεκδικεί πάνω από το ένα τρίτο των 300 εκατ. δόσεων του εμβολίου BioNTech και Pfizer
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εταιρείες Pfizer/BioNTech «έδωσαν τα χέρια» για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου τους κατά του κορωνοϊού
Πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών δόσεων του εμβολίου των BioNTech και Pfizer φιλοδοξεί να εξασφαλίσει η Γερμανία για τους πολίτες της, όπως ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος νωρίτερα.
Ειδικότερα, η Γερμανία προσδοκά να πάρει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer και την εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTec για 300 εκατομμύρια δόσεις, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Γερμανίας σήμερα, Τετάρτη 11/11.
«Αυτό αφορά το εμβόλιο της BioNTech, πράγματι.
Η Γερμανία έχει αιτηθεί πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεις για το εμβόλιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παρ' όλ' αυτά, αν άλλα κράτη-μέλη ζητήσουν το μερίδιό τους -κάτι που εδώ και καιρό δεν φαίνεται πως θα κάνουν, όμως ίσως τώρα αλλάξουν άποψη βάσει των τελευταίων εξελίξεων- θα ξεκινήσουμε διμερείς συνομιλίες με την εταιρεία προκειμένου να αποκτήσουμε αυτά τα 100 εκατομμύρια δόσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η υπογραφή της συμφωνίας 

Νωρίτερα, σήμερα 11/11 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εταιρείες Pfizer/BioNTech «έδωσαν τα χέρια» για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου τους κατά του κορωνοϊού.
«Ανακοινώνω σήμερα με μεγάλη ικανοποίηση τη συμφωνία με την ευρωπαϊκή εταιρεία BioNTech και την Pfizer για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου» δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πάντως, όπως ανέφερε χθες, Τρίτη 10/11, η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, υπάρχει ήδη σχέδιο κατανομής των διαθέσιμων δόσεων με βάση τον πληθυσμό κάθε χώρας.
Η διανομή θα εξαρτηθεί από την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), ο οποίος δεν έχει ακόμη λάβει τα στοιχεία της κλινικής δοκιμής των Pfizer/BioNTech.
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη υπογράψει τρία συμβόλαια για την προ-παραγγελία εμβολίων που βρίσκονται υπό παρασκευή: με τη σουηδοβρετανική AstraZeneca και την αμερικανική Johnson & Johnson (μέχρι 400 εκατομμύρια δόσεις από την καθεμία), καθώς και με τη γαλλοβρετανική Sanofi-GSK (μέχρι 300 εκατομμύρια δόσεις).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης