Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Έως και την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου της Moderna

Fauci (ΗΠΑ): Έως και την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου της Moderna
O κορυφαίος επιδημιολόγος Anthony Fauci δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητα του νέου εμβολίου θα είναι παρόμοια με αυτή του σκευάσματος της Pfizer
Η Moderna αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα δεδομένα από μια εκτεταμένη κλινική δοκιμή του πειραματικού εμβολίου της για COVID-19 σε διάστημα από δύο ημερών έως «λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα», δήλωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος στις ΗΠΑ Anthony Fauci την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.
Η Moderna Inc θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει τα δεδομένα από μια εκταταμένη δοκιμή του πειραματικού εμβολίου της για τον ιό COVID-19 σε διάστημα δύο ημερών έως «λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα», δήλωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος στις ΗΠΑ Anthony Fauci την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.
Ένας υψηλός βαθμός αποτελεσματικότητας για το εμβόλιο θα είχε νόημα εφόσον είναι «σχεδόν πανομοιότυπος» με τον αντίστοιχο του σκευάσματος της Pfizer, δήλωσε ο Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, σε συνέδριο που διοργανώθηκε από τους Financial Times.
«Μπορεί να μην είναι 95%, μπορεί να είναι 90%, ή 96%, ή 89%, αλλά θα είναι σε αυτό το επίπεδο», είπε.
Η Moderna, η οποία χρησιμοποιεί μια τεχνολογία παρόμοια με την Pfizer, δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη (11/11) ότι το χρονοδιάγραμμα του Νοεμβρίου για τη δημοσιοποίηση των πρώιμων δεδομένων από τις κλινικές δοκιμές βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Η εταιρεία θα πρέπει επίσης να παρακολουθεί τα δεδομένα δύο μηνών σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου, διάστημα που ολοκληρώνεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου, προτού υποβάλει αίτηση για έγκριση στις ΗΠΑ.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο CEO της εταιρείας Stephane Bancel δήλωσε σε ένα συνέδριο Credit Suisse ότι θα πρέπει να αναμένουμε περισσότερα ερευνητικά δεδομένα για να διασφαλισθεί η ευρεία χρήση του εμβολίου.
Δεν υπάρχουν ακόμη εμβόλια που λάβουν λάβει παγκόσμια άδεια, αν και περίπου 12 εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένων αυτού της Moderna, βρίσκονται στο τελικό στάδιο των δοκιμών.

www.bankingnews.gr







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης