Διεθνή

Εξασθενεί ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Σε απομόνωση ο πρόεδρος της Αργεντινής Alberto Fernandez

Εξασθενεί ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Σε απομόνωση ο πρόεδρος της Αργεντινής Alberto Fernandez
Βραζιλία και Μεξικό μετρούν 260.000 θανάτους από την επιδημία του κορωνοϊού
Τάσεις εξασθένησης καταγράφει η επιδημία του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική, αν και το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκε μια νέα αύξηση κρουσμάτων στη Βραζιλία.
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 48.331 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ παράλληλα άλλοι 544 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 163.373 νεκρούς επί συνόλου 5.748.375 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Η Βραζιλία έχει καταγράψει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον κορωνοϊό στον πλανήτη.
Την ίδια στιγμή, το Μεξικό ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 7.646 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 και διαπιστώθηκαν άλλοι 588 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.
Στο Μεξικό οι νεκροί ανέρχονται σε 96.430 νεκρούς επί συνόλου 986.177 κρουσμάτων.
Σημειώνεται πως το Μεξικό είναι η τέταρτη χώρα με τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως.
Εν τω μεταξύ, σε απομόνωση τέθηκε προληπτικά στην προεδρική κατοικία ο πρόεδρος της Αργεντινής Alberto Fernandez ύστερα από επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του SARS-CoV-2.
Πάντως το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό.
Το επιβεβαιωμένο κρούσματα είναι στενός συνεργάτης του προέδρου αρμόδιος για τις στρατηγικές υποθέσεις, ο οποίος μολύνθηκε από πρόσωπο στο οικογενειακό του περιβάλλον, όπως διαγνώστηκε νωρίτερα χθες Τετάρτη.
Σημειώνεται πως την περασμένη Δευτέρα ο Fernandez αγκάλιασε τον Evo Morales, τον οποίο συνόδευσε, έπειτα από ένδεκα μήνες που ο πρώην αρχηγός του κράτους της Βολιβίας ήταν πολιτικός πρόσφυγας στην Αργεντινή, στα σύνορα με τη Βολιβία.
Η Αργεντινή συγκαταλέγεται πλέον στις χώρες που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία του κορωνοϊού στον κόσμο.
Το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο χθες Τετάρτη για 34.531 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1.273.321 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.
Ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού επιβραδύνεται τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που γεννά ελπίδες ότι η κορύφωση της πανδημίας έχει πλέον ξεπεραστεί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης