Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (ΥΠΟIΚ Γερμανίας): Θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ το κόστος του lockdown το Νοέμβριο για τις επιχειρήσεις

Scholz (ΥΠΟIΚ Γερμανίας): Θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ το κόστος του lockdown το Νοέμβριο για τις επιχειρήσεις
Χειρότερες του αναμενόμενοι οι επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας το δ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Olaf Scholz
Το μερικό lockdown τον Νοέμβριο που αποφασίστηκε από τις γερμανικές αρχές θα φρενάρει περαιτέρω την ανάπτυξη για το τέταρτο τρίμηνο, αλλά το πακέτο μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων και της απασχόλησης αναμένεται να μετριάσει τον αντίκτυπο στην οικονομία, δήλωσε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz.
H ρευστότητα που θα διοχετευθεί για την αποζημίωση των επιχειρήσεων για το μερικό lockdown (σ.σ. προβλέπεται το μέτρο της μη επιστρεπτέας προκαταβολής στο ύψος των περσινών τους εσόδων) θα κοστίσει πιθανώς αρκετά περισσότερο από ένα αρχικά προγραμματισμένο 10 δισεκατομμύρια ευρώ, πρόσθεσε ο Scholz.

Μειώνονται οι προσδοκίεςγια την οικονομία μετά το 2ο lockdown

Το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων της γερμανικής Κυβέρνησης δήλωσε πάντως στην ετήσια έκθεσή του που δημοσιοποίησε χθες (11/11) ότι η οικονομική δραστηριότητα θα μειωθεί κατά 5,1% φέτος.
Τον Ιούνιο είχε προβλέψει συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας κατά 6,5%.
Για το 2021 το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων υποβάθμισε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη στο 3,7% από την προηγούμενη εκτίμησή του για ανάπτυξη 4,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης