Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Sabah: Η γερμανική αστυνομία προσπαθεί να «κυνηγήσει Τούρκους», στοχεύοντας μειονότητες

Daily Sabah: Η γερμανική αστυνομία προσπαθεί να «κυνηγήσει Τούρκους», στοχεύοντας μειονότητες
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Tobias Singelnstein του Πανεπιστημίου Ruhr Bochum αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα διαρθρωτικό πρόβλημα της γερμανικής αστυνομίας με ρατσιστικά περιστατικά εναντίον Τούρκων
Αξιωματικοί στην γερμανική αστυνομική δύναμη στοχεύουν σκόπιμα Τούρκους και άλλες μειονότητες σε αυτό που αποκαλούν «Τουρκικό κυνήγι», σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη για το ρατσισμό και την αστυνομική βία στη χώρα αναφέρει η Daily Sabah.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Tobias Singelnstein του Πανεπιστημίου Ruhr Bochum αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα διαρθρωτικό πρόβλημα της γερμανικής αστυνομίας, με αναφορές ρατσιστικών, ισλαμοφοβικών και αντισημιτικών προσβολών, επιβεβαιωμένες από αστυνομικούς και μαρτυρίες θυμάτων.
"Μερικοί αξιωματικοί προχωρούν σκόπιμα σε έρευνες για να κυνηγήσουν Τούρκους", δήλωσε ένας από τους αξιωματικούς που πήραν συνέντευξη στο πλαίσιο της μελέτης, προσθέτοντας ότι αναζητούν και στοχεύουν τον τουρκικό λαό ακόμη και για τα πιο μικρά λάθη.
Ένας από τους αστυνομικούς είπε στους ερευνητές ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους του έχουν υιοθετήσει μια προκλητική προσέγγιση επίτηδες, παρόλο που έχουν τη δυνατότητα να ηρεμήσουν ακόμη και τα πιο οργισμένα πλήθη.
Ο Singelnstein πήρε συνέντευξη από 3.370 άτομα στο πλαίσιο της έρευνας.
Σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα διαρθρωτικό πρόβλημα στην αστυνομική δύναμη, ο καθηγητής είπε ότι δεν ήταν δυνατόν να προσδιοριστεί σωστά η έκταση του ζητήματος και ότι ήταν απαραίτητη η έρευνα σε εθνικό επίπεδο για τον ρατσισμό.
Για παράδειγμα, μια μετανάστρια είπε στους ερευνητές ότι η αστυνομία την χαρακτήρισε ως «κορίτσι μαϊμού» και αρκετές άλλες δήλωσαν ότι έχουν λάβει παρόμοια μεταχείριση από την αστυνομία κατά τη διάρκεια μεγάλων εκδηλώσεων.
Περίπου το 62% των μη λευκών ατόμων που συμμετείχαν στη μελέτη και το 42% εκείνων με μεταναστευτικό υπόβαθρο δήλωσε ότι αντιμετώπισαν αστυνομικές διακρίσεις, ενώ το ποσοστό αυτό καταγράφηκε ως 31% για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.
Η μελέτη του Γερμανού καθηγητή συμβούλεψε την κυβέρνηση να αναλύσει το ζήτημα του ρατσισμού και των διακρίσεων στην αστυνομική δύναμη της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης