Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πρόστιμο 2,5 εκατ. δολάρια στον πρώην CEO της Wells Fargo

ΗΠΑ: Πρόστιμο 2,5 εκατ. δολάρια στον πρώην CEO της Wells Fargo
Περίπου 2,5 εκατ. δολάρια συμφώνησε να πληρώσει ο πρώην πρόεδρος και CEO της Wells Fargo & Co., John G. Stumpf
Περίπου 2,5 εκατ. δολάρια συμφώνησε να πληρώσει αντί προστίμου ο πρώην πρόεδρος και CEO της Wells Fargo & Co., John G. Stumpf, κατηγορούμενος για παραπλάνηση επενδυτών.
Aυτό δεν ήταν το πρώτο πρόστιμο που έχει επιβληθεί στον Stumpf.
Το 2016, είχε συμφωνήσει σε πρόστιμο ύψους 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων και απαγόρευση να εργαστεί ξανά σε τράπεζα.
Υπενθυμίζεται πως η Wells Fargo είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθούς, καθώς δημιουργούσε ψεύτικους λογαριασμούς για πελάτες της χωρίς οι ίδιοι οι πελάτες να το γνωρίζουν.
Η αποκάλυψη της σκανδαλώδους αυτής πρακτικής έγινε το Σεπτέμβριο του 2016, ωστόσο ο αρχικός υπολογισμός για 2,1 εκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς αποδείχθηκε εξαιρετικά αισιόδοξος, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σκανδάλου φθάνει σήμερα τα 3,5 εκατομμύρια ψεύτικων λογαριασμών.
Η αποκάλυψη του σκανδάλου το 2016 κόστισε στην Wells Fargo πρόστιμο 185 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ήδη υπήρξε και εξωδικαστικός συμβιβασμός με την τράπεζα να πληρώνει 142 εκατομύρια σε αποζημιώσεις πελατών.
Μετά την αποκάλυψη ότι το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο απ' όσο είχε αρχικά προβλεφθεί, η Wells Fargo ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει επιπλέον 2,8 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις για τους ψεύτικους λογαριασμούς και άλλες 910.000 δολάρια σε πελάτες που είχαν χρεωθεί χωρίς να το γνωρίζουν με διαδικτυακές πληρωμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης