Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες, προειδοποιεί η ομάδα Biden για την πανδημία

ΗΠΑ: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες, προειδοποιεί η ομάδα Biden για την πανδημία
Ο Ron Klain, που θα αναλάβει προσωπάρχης του Biden,  τόνισε ότι οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει κατεπειγόντως να εγκρίνουν ένα πρόγραμμα οικονομικής στήριξης
Nα εγκρίνει ένα δικομματικό σχέδιο οικονομικής βοήθειας, προέτρεψε το Κογκρέσο ο Ron Klain, στενός σύμβουλος του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου J. Biden, καθώς τα κρούσματα της Covid-19 στις ΗΠΑ σπάνε κάθε ρεκόρ και αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.
Επίσης, ο Ron Klain ζήτησε να επιτραπεί στην ομάδα του να συντονίσει τις ενέργειες της με την απερχόμενη κυβέρνηση του D. Trump, ενώ άλλοι κορυφαίοι σύμβουλοι του Biden τόνισαν ότι είναι ανάγκη να ελεγχθεί  τώρα το ξέσπασμα της επιδημίας, ακόμη και πριν να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου.
Εκτιμούν ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και ότι τα τοπικά συστήματα περίθαλψης έχουν φτάσει στα όριά τους.
«Διανύουμε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο», ανέφερε ο Δρ Michael Osterholm, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Biden για την Covid-19 και διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νόσων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, μιλώντας στην εκπομπή Meet the Press του τηλεοπτικού δικτύου NBC News.
Όπως είπε, αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα «θα δούμε αυτούς τους αριθμούς να αυξάνονται σημαντικά».
Ο Ron Klain, που θα αναλάβει προσωπάρχης του Biden,  τόνισε ότι οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει κατεπειγόντως να εγκρίνουν ένα πρόγραμμα οικονομικής στήριξης, επειδή, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, πολλές Πολιτείες αναγκάστηκαν να επιβάλουν νέα μέτρα για να ελέγξουν την κατάσταση.
«Θα μπορούσε να είναι ένα πρώτο παράδειγμα μετεκλογικής δικομματικής δράσης», σημείωσε.
Η ομάδα του Biden σχεδιάζει επίσης να συναντηθεί με στελέχη της Pfizer Inc που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε θετικά πρώτα αποτελέσματα για το πειραματικό εμβόλιό της για την Covid-19, καθώς και με άλλους εκπροσώπους φαρμακοβιομηχανιών.
Στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται ρεκόρ κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και οι αριθμοί έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με τα μέσα Ιουλίου.
Τα κρούσματα συνολικά από την αρχή της πανδημίας πλησιάζουν τα 11 εκατομμύρια και οι νεκροί έφτασαν τους 245.646, ενώ έχει αυξηθεί και ο αριθμός των νοσηλευομένων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης