Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Μια ανάσα από τα 9 εκατ. τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού – Στο κόκκινο το Νέο Δελχί

tags :
Ινδία: Μια ανάσα από τα 9 εκατ. τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού – Στο κόκκινο το Νέο Δελχί
Ξεπέρασαν τους 130.000 οι νεκροί από την επιδημία
Μια ανάσα από τα 9 εκατομμύρια είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την επιδημία του κορωνοϊού στην Ινδία με το Νέο Δελχί να βρίσκεται πραγματικά στο κόκκινο.
Αν και από τα τέλη Σεπτεμβρίου, η επιδημία εμφανίζει μια τάση εξασθένησης στην Ινδία, εξαίρεση αποτελεί η πρωτεύουσα Νέο Δελχί που εξακολουθεί να καταγράφει αυξημένα κρούσματα, με τις τοπικές αρχές να κάνουν λόγο για γ’ κύμα.
Είναι χαρακτηριστικό πως το Νέο Δελχί καταγράφει πάνω από 7.000 κρούσματα ημερησίως τις τελευταίες πέντε ημέρες, κάτι που δεν έχει προηγούμενο και ενώ οι ειδικοί εκτιμούν πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.
Για αυτό το λόγο ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας έδωσε εντολή να μεταφερθούν εσπευσμένα στην πρωτεύουσα γιατροί από άλλες περιοχές της χώρας, να διπλασιαστούν τα τεστ που διενεργούνται στο Νέο Δελχί και να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι για να εξασφαλιστεί πως οι πολίτες φορούν μάσκες.
Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στην Ινδία 30.548 νέα κρούσματα, με το σύνολο τους να φτάνει τα 8.845.127.
Το ίδιο διάστημα, άλλοι 435 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 130.070 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.
Τα αποκαλούμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 465.478 (από 479.216 την προηγουμένη), παραμένοντας κάτω από το όριο των 500.000 από την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από μήνες.
Οι άνθρωποι που κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν έχουν στο μεταξύ ξεπεράσει τα 8,25 εκατομμύρια, πάντα κατά τα στοιχεία της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης