Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιταχύνονται οι έλεγχοι για την ασφάλεια των εμβολίων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Επιταχύνονται οι έλεγχοι για την ασφάλεια των εμβολίων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων
H τεχνολογία Messenger RNA που χρησιμοποιείται είναι καινοτόμα και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει η βεβαιότητα για την ασφάλεια των εμβολίων δήλωσε η Emer Cooke εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων
Ο έλεγχος της ασφάλειας των εμβολίων για την Covid-19, ειδικά αυτών που στηρίζονται σε καινοτόμες τεχνολογίες όπως η Messenger RNA (αγγελιαφόρο RNA), θα είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).
«Τα θετικά αποτελέσματα δεν απομακρύνουν την ανάγκη να παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τα νέα αυτά εμβόλια, ειδικά τους πρώτους δύο μήνες της κυκλοφορίας τους» δήλωσε στο Bloomberg η Emer Cooke, εκτελεστική διευθύντρια του Οργανισμού.
«Δεν είχαμε στο παρελθόν εμβόλια mRNA και από τη στιγμή που θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε μεγάλο πληθυσμό πρέπει να είμαστε σίγουροι για την ασφάλειά τους» υπογράμμισε.
H Cooke, πρώτη γυναίκα επικφαλής στην ιστορία 25 ετών του EMA, αναλαμβάνει τα ηνία σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο κατά την οποία η κοινότητα και ο ίδιος οργανισμός καλούνται να αντιμετωπίσουν όχι μόνο την πανδημία, αλλά και τις επιπτώσεις του Brexit.
O ΕΜΑ έχει ήδη ανοίξει δύο διαδικασίες επείγουσας εξέτασης για τα υποψήφια εμβόλια Covid των Pfizer και Astrazeneca.
Σημειώνεται ότι τόσο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech όσο και εκείνο της Moderna, τα οποία έδειξαν στο τελικό στάδιο της κλινικής δοκιμής αποτελεσματικότητα άνω του 90% και 94% αντίστοιχα, χρησιμοποιούν την τεχνολογία mRNA.
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να έχουμε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα και από την AstraZeneca.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης