Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ικανοποιημένοι οι Γερμανοί από την Merkel παρόλη την σκληρή στάση που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα...

Ικανοποιημένοι οι Γερμανοί από την Merkel παρόλη την σκληρή στάση που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα...
Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς είναι απαισιόδοξοι για την οικονομία, αλλά οι συντηρητικοί υποστηρίζουν σταθερά την Angela Merkel στην σκληρή στάση της για την Ευρωζώνη, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
Η έρευνα με τίτλο Forsa-Institute , που δημοσιεύθηκε στο εβδομαδιαίο Stern, έδειξε επίσης  ότι το κόμμα των Ελευθερων Δημοκρατών, το οποίο είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ,έχει ποσοστά πάνω από 5%.
Πενήντα επτά τοις εκατό των ερωτηθέντων είχε μια απαισιόδοξη άποψη για την οικονομική προοπτική της Γερμανίας, ενώ μόνο το 12 τοις εκατό ήταν αισιόδοξοι.
Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, έχει αντιμετωπίσει την κρίση του χρέους σχετικά καλά μέχρι στιγμής, με εξαγωγές σε μη ευρωπαϊκές αγορές και η ανεργία αγγίζει χαμηλά 20ετίας, παρότι φάινονται σημάδια επιβράδυνσης.
Αλλά οι Γερμανοί εξακολουθούν να αισθάνονται ότι η Μέρκελ είναι η κατάλληλη να κατευθύνει τη Γερμανία  εν μέσω της κρίσης. Η δημοσκόπηση έδωσε στο κόμμα της 36 τοις εκατό, αμετάβλητο από την τελευταία δημοσκόπηση και εννέα ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τους  Σοσιαλδημοκράτες.

"Οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση ότι η Merkel μπορεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα και να προασπίσει τα γερμανικά συμφέροντα., δήλωσε ο Manfred Guellner, επικεφαλής του Ινστιτούτου Forsa.

Τα σκληρά μέτρα λιτότητας σε χώρες όπως η Ελλάδα με αντάλαγμα τα πακέτα βοήθειας αλλά και η άρνηση στο Ευρωομόλογο την έχει καταστήσει αρκετά δημοφιλή.
Στη δημοσκόπηση, οι Πράσινοι κυμάνθηκαν κοντά στο 12 τοις εκατό και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) στις 5 τοις εκατό, αυξάνοντας τα ποσοστά τους μία μονάδα από την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό θα είναι αρκετό απλώς για να πάρει το κοινοβούλιο στις ομοσπονδιακές εκλογές του επόμενου έτους.
Στις προβλέψεις αυτές, όμως, η Μέρκελ δεν θα είναι σε θέση να σχηματίσει νέα κυβέρνηση με το FDP και θα πρέπει πιθανόν να δημιουργήσει έναν "μεγάλο συνασπισμό" με τους Σοσιαλδημοκράτες,όπως αυτόν που ηγήθηκε η ίδια την περίοδο 2005-2009

Στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε στις 23 έως 27 Ιουλ. 2501 μεταξύ των ανθρώπων, το 56 τοις εκατό συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, ενώ το 35 τοις εκατό είπε ότι πρέπει να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης