Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Βρετανία εξετάζουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δεν είναι επίσημη θέση αναφέρει το Υπουργείο Υγείας

Στην Βρετανία εξετάζουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δεν είναι επίσημη θέση αναφέρει το Υπουργείο Υγείας
Ο βουλευτής Tugendhat, ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων, επεσήμανε ότι σε ταξίδια στο εξωτερικό ορισμένες χώρες απαιτούσαν απόδειξη εμβολιασμού πριν επισκεφθούν μια χώρα
Οι εργαζόμενοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν εάν αρνηθούν να κάνουν τον εμβόλιο για τον κορωνοιό θα μπορούσαν να υποστούν συνέπειες, να απολυθούν από την εργασία τους ή ακόμη και να τους απαγορευτεί η είσοδος σε εστιατόρια ή μπαρ.  
Όπως αναφέρει ο Tom Tugendhat Βουλευτής του συντηρητικού κόμματος, προειδοποίησε ότι θα μπορούσε «σίγουρα να δει την ημέρα» όπου θα απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού για να επιστρέψει κανείς στην κανονική ζωή του.
«Εάν ο εμβολιασμός λειτουργεί και αν είμαστε σίγουροι ότι είναι ασφαλές και όλες οι ενδείξεις μέχρι στιγμής είναι καλές, τότε σίγουρα μπορώ να δω την ημέρα που οι επιχειρήσεις θα πουν στους εργαζόμενους τους, κοίτα, πρέπει να επιστρέψεις στο γραφείο και αν δεν είσαι εμβολιασμένος δεν θα μπορείς να έρθεις.
«Σίγουρα βλέπω κοινωνικούς χώρους που ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού»
Ωστόσο ο υπουργός Υγείας Matt Hancock ανέφερε ότι δεν υπάρχει σχέδιο υποχρεωτικού εμβολιασμού στο άμεσο μέλλον…
Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι εμπειρογνώμονες προτρέπουν την κυβέρνηση να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, ο υπουργός Υγείας Matt Hancock έχει ήδη τονίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί.
Ο βουλευτής Tugendhat, ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων, επεσήμανε ότι σε ταξίδια στο εξωτερικό ορισμένες χώρες απαιτούσαν απόδειξη εμβολιασμού πριν επισκεφθούν μια χώρα.
«Θυμάμαι όταν ταξίδευα και πήγαινα σε ορισμένες χώρες έπρεπε να δείξω πιστοποιητικό για τον κίτρινο πυρετό και εάν δεν είχα πιστοποιητικό δεν μου επιτρεπόταν να εισέλθω στην χώρα.
Δεν υπήρξαν συζητήσεις, καμία ένσταση, καμία αντίδραση.
Βεβαίως είστε ελεύθεροι να μην πάρετε το εμβόλιο, αλλά θα υπάρχουν συνέπειες, ανέφερε ο βουλευτής Tugendhat
Όταν ρωτήθηκε αν πίστευε ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς και παρόμοιες υπηρεσίες θα μπορούσαν να απαιτήσουν «διαβατήριο ασυλίας», απάντησε «εξαρτάται από ποιες ήταν οι δημόσιες υπηρεσίες και ποιος και πότε, οπότε δεν θα ήθελα να αρχίσω να προβλέπω».
Πιστεύω όμως ότι εάν τα πράγματα αποδειχθούν ασφαλή, τότε η απόρριψη του εμβολιασμού όταν έχουν ευρύτερο αντίκτυπο σε ολόκληρη την κοινωνία θα έχει συνέπειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης