Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 100.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως εδώ και δύο εβδομάδες – Νέα μέτρα σε πολλές Πολιτείες

tags :
ΗΠΑ: Πάνω από 100.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως εδώ και δύο εβδομάδες – Νέα μέτρα σε πολλές Πολιτείες
Μια ανάσα από τους 249.000 οι νεκροί
Περισσότερα από 160.000 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ, οι οποίες εδώ και δύο εβδομάδες καταγράφουν περισσότερες από 100 χιλιάδες μολύνσεις ημερησίως, αριθμός που δείχνει πως η επιδημία είναι σε έξαρση στις ΗΠΑ.
Και ενώ οι Αμερικάνοι γιατροί πιέζουν τον πρόεδρο Donald Trump να μοιραστεί κρίσιμες πληροφορίες για την επιδημία με τον εκλεγέντα πρόεδρο Joe Biden προκειμένου να αποφευχθούν αχρείαστα κενά στην εθνική στρατηγική κατά του ιού που ήδη απειλεί να γεμίσει τα νοσοκομεία σε εθνικό επίπεδο, ολοένα και περισσότερες Πολιτείες λαμβάνουν νέα περιοριστικά μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Είναι χαρακτηριστικό πως 41 Πολιτείες έχουν αναφέρει ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων εντός του Νοεμβρίου, 20 έχουν καταγράψει άνευ προηγουμένου ημερήσια υψηλά σε θανάτους ενώ 26 έχουν ανακοινώσει ρεκόρ εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία.
Η πλέον πληττόμενη περιοχή είναι οι Μεσοδυτικές Πολιτείες, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε 8 ημέρες, τα κρούσματα στις ΗΠΑ από 10 εκατομμύρια έφτασαν τα 11 εκατομμύρια.
Σήμερα ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων ανέρχεται σε 11,4 εκατ., οι νεκροί προσεγγίζουν τους 249.000 ενώ οι ασθενείς με κορωνοϊού που νοσηλεύονται, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς υπολογίζονται σε περισσότερους από 73.100.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 46% με τους επιστήμονες να συστήνουν στους πολίτες να φορούν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και να αποφύγουν να έρχονται σε επαφές με πολλά άτομα ενόψει και της Ημέρας των Ευχαριστιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης