Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ipsos: Νικητής των εκλογών ο Trump λέει το 52% των Ρεπουμπλικάνων

tags :
Ipsos: Νικητής των εκλογών ο Trump λέει το 52% των Ρεπουμπλικάνων
Το 28% των Αμερικάνων πιστεύει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ ήταν προϊόν νοθείας
Το 52% των Ρεπουμπλικάνων υποστηρίζει πως ο νικητής των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ είναι ο Donald Trump, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Ipsos για λογαριασμό του Reuters.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μεταξύ της 13ης και 17ης Νοεμβρίου, σχεδόν οι μισοί Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν πως η νίκη του Joe Biden είναι απόρροια εκτεταμένης εκλογικής νοθείας.
Αν και το 73% των Αμερικάνων αναγνωρίζει ότι ο Biden επικράτησε στις εκλογές, μόλις το 29% των Ρεπουμπλικάνων αναγνωρίζει ως νόμιμο νικητή τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.
Συγκεκριμένα, το 63% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων επισημαίνει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι προϊόν νοθείας, ανησυχία που συμμερίζεται μόλις το 16% των Δημοκρατικών.
Αν και έως σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια απόδειξη των ισχυρισμών Trump περί εκλογικής νοθείας, ωστόσο η δημοσκόπηση έδειξε ότι ολοένα και περισσότεροι Αμερικάνοι είναι πιο καχύποπτοι σχετικά με την εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ από ότι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια.
Το 55% των Αμερικάνων υποστηρίζει ότι οι εκλογές ήταν νόμιμες και σωστές, ποσοστό πάντως που είναι μειωμένο κατά 7% σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα που έγινε μετά τις εκλογές του 2016.
Την ίδια στιγμή, το 28% που είπε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν προϊόν νοθείας και παρατυπιών, εμφανίζεται αυξημένο κατά 12% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό των εκλογών του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης