Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 250.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Περιοριστικά μέτρα από πολλές Πολιτείες

tags :
ΗΠΑ: Πάνω από 250.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Περιοριστικά μέτρα από πολλές Πολιτείες
Με περισσότερα από 11,5 εκατομμύρια κρούσματα, οι ΗΠΑ μετρούν ένα στα πέντε κρούσματα παγκοσμίως
Διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού καταγράφουν εδώ και αρκετές ημέρες οι ΗΠΑ, οι οποίες δέχονται το πλέον σφοδρό «χτύπημα» του ιού.
Αν και οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η χώρα δεν έχει δει ακόμα τα χειρότερα και πως αυτά είναι μπροστά, οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί της δύσκολης κατάστασης, στην οποία βρίσκονται οι ΗΠΑ.
Οι νεκροί ξεπέρασαν το όριο των 250.000 θανάτων σε διάστημα 10 μηνών, αριθμός που υπολογίζεται ότι είναι δεκαπλάσιος από αυτόν που χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από τροχαία ατυχήματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 11,5 εκατομμύρια, κάτι που σημαίνει πως στις ΗΠΑ εντοπίζεται το ένα στα πέντε καταγεγραμμένα κορύσματα παγκοσμίως.
Αλλά η κατάσταση αρχίζει να γίνεται δραματική και στα νοσοκομεία, όπου εκτιμάται ότι νοσηλεύονται σχεδόν 79.000 άνθρωποι, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από την έναρξη της επιδημία.
 
Περιοριστικά μέτρα σε 21 Πολιτείες - Κλείνει τα σχολεία η Νέα Υόρκη

Υπό αυτά τα δεδομένα, ολοένα και περισσότερες Πολιτείες προχωρούν σε νέα περιοριστικά μέτρα σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν τον ιό, και ενώ υπάρχει αγωνία για νέες εξάρσεις δεδομένου ότι έρχεται η γιορτή των Ευχαριστιών, που η παράδοση θέλει να τιμάται με μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις και συνήθως συνεπάγεται κύμα μετακινήσεων σε όλη τη χώρα.
Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έδωσε έτσι εντολή σε μπαρ και εστιατόρια να κλείνουν στις 22:00 και αναστέλλει ξανά τις παραδόσεις μαθημάτων διά ζώσης στα σχολεία από σήμερα Πέμπτη 18/11.
Οι δημοτικές αρχές στο Σικάγο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, συνέστησαν στους κατοίκους να μείνουν σπίτι, να μη βγαίνουν παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο, ενώ οι Μεσοδυτικές Πολιτείες εξακολουθούν να δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση.
Ο κυβερνήτης της Μινεσότα έδωσε εντολή να κλείσουν όλα τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα γυμναστήρια και οι επιχειρήσεις διασκέδασης σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα, τα οποία έχουν κατακλύσει τα νοσοκομεία της Πολιτείας, καθώς εκτιμάται ότι οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό είναι κατειλημμένες πάνω από 90%.
Ενδεικτικό της έντασης της εξάπλωσης της επιδημίας στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, είναι ότι αυτές ανακοίνωσαν περισσότερες από 500.000 μολύνσεις μέσα σε μια εβδομάδα.
Σε τουλάχιστον 21 Πολιτείες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα που ποικίλουν από κλείσιμο εστιατορίων, μπαρ και σχολείων μέχρι σύσταση για τη μη έξοδο από το σπίτι, εκτός αν είναι απαραίτητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης