Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο αρνητικό ρεκόρ με πάνω από 200.000 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καλιφόρνια, Οχάιο

tags :
ΗΠΑ: Νέο αρνητικό ρεκόρ με πάνω από 200.000 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καλιφόρνια, Οχάιο
Όχι Biden σε lockdown - Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο, πάνω από 252.000 τα θύματα
Στον απόλυτο εφιάλτη εξελίσσεται η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων καθώς εντοπίστηκαν περισσότερες από 200.000 νέες μολύνσεις.
Η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη στις ΗΠΑ, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν και περισσότεροι από 2.000 θάνατοι, γεγονός που είχε να καταγραφεί εδώ και αρκετούς μήνες.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 252.514, τη στιγμή που ο αριθμός των νοσηλευομένων διαμορφώνεται και αυτός σε πρωτοφανή επίπεδα, καθώς εκτιμάται ότι περίπου 80.000 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα αμερικανικά νοσοκομεία.
Τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν ότι η επιδημία είναι σε εκθετική φάση σε όλη την χώρα, συστήνοντας στους πολίτες να αποφύγουν να ταξιδέψουν για τη γιορτή των Ευχαριστιών, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
Υπό αυτά τα δεδομένα ολοένα και περισσότερες Πολιτείες λαμβάνουν περιοριστικά μέτρα που αφορούν στις μετακινήσεις και στις συναθροίσεις των πολιτών.
Στη Νέα Υόρκη έκλεισαν τα σχολεία και πλέον τα μαθήματα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ στην Καλιφόρνια επιβλήθηκε απαγόρευση στις συγκεντρώσεις και στις μη απαραίτητες μετακινήσεις κατά τις νυχτερινές ώρες και συγκεκριμένα από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί αρχής γενομένης από αύριο Σάββατο 21/11.
«Ο ιός εξαπλώνεται με ρυθμό που δεν έχει προηγούμενο από την έναρξη της επιδημίας.
Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για να σταματήσουμε την έκρηξη» είπε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom.
Αντίστοιχη απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί επιβλήθηκε και στην Πολιτεία του Οχάιο, αν και τόσο στο Οχάιο όσο και στην Καλιφόρνια ανοιχτά θα μείνουν τα καταστήματα τροφίμων και τα εστιατόρια που κάνουν delivery ενώ θα επιτρέπεται στους πολίτες να κυκλοφορούν προκειμένου να αγοράσουν τρόφιμα, φάρμακα ή να κάνουν σωματική άσκηση και να βγάλουν έξω τα κατοικίδια τους.
Πάντως και ενώ η επιδημία τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη στις ΗΠΑ, ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβάλλει εθνικό lockdown, τονίζοντας ότι αυτό θα ήταν αντιπαραγωγικό καθώς και ότι η κατάσταση διαφέρει από Πολιτεία σε Πολιτεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης