Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εθνικό Ινστιτούτο δημόσιας υγείας των ΗΠΑ (CDC): Όλα τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά

Εθνικό Ινστιτούτο δημόσιας υγείας των ΗΠΑ (CDC): Όλα τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά
Τα Lockdown προκαλούν συναισθηματική δυσφορία, κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών, δήλωσε η υπεύθυνη ψυχικής υγείας στις ΗΠΑ
Προς έκπληξη κυβερνητών σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν έχουν επιβάλλει αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας του COVID19 και έκλεισαν τα σχολεία σχεδόν σε καθολικό επίπεδο, η σημερινή 20/11 ενημέρωση της διοίκησης Trump προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.
Έχοντας εξηγήσει λεπτομερώς πώς θα χορηγηθούν εμβόλια σε όλους τους Αμερικανούς (σε αντίθεση με την λιγότερο ιδιωτικοποιημένη προτεραιότητα της διοίκησης Biden), ο διευθυντής του CDC Bob Redfield έριξε μια βόμβα όπως εξήγησε - χρησιμοποιώντας επιστημονικές αιτιολογήσεις - γιατί τα σχολεία της Αμερικής πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά.
«Σε καμία περίπτωση το CDC δεν πρότεινε να κλείσει το σχολείο ...
... Όλα τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά.
Είναι το ασφαλέστερο μέρος για τα παιδιά ».
Καθώς η Νέα Υόρκη, πρόκειται να κλείσει τα σχολεία με ένα ελάχιστο ποσοστό θετικότητας, ο Redfield διαφωνεί υποστηρίζοντας έντονα ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η λειτουργία τους.
Ο Redfield καταλήγει:
"Είναι αντιπαραγωγικό το κλείσιμο."

Στο ίδια μήκος κύματος η υπεύθυνη ψυχικής υγείας

Η Δρ. Elinore McCance-Katz, υπεύθυνη για την ψυχική υγεία επανέλαβε τα σχόλιά ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και ότι «έχουμε εργαλεία για να τα διατηρήσουμε ανοιχτά».
Ο λόγος είναι απλός, εξήγησε:
Τα Lockdown προκαλούν συναισθηματική δυσφορία, κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών, δήλωσε η ίδια.

«Όχι στην επιβολή νέου lockdown»

Η κυβέρνηση Trump δεν υποστηρίζει την επιβολή νέου lockdown ούτε τη διακοπή της λειτουργίας των σχολείων για να αντιμετωπισθεί η εξάπλωση του θανατηφόρου κορωνοϊού.
Αυτό δήλωσε χθες 19/11, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Pence, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες οι μολύνσεις καταγράφονται σε αριθμούς-ρεκόρ στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι το περασμένο 24ωρο τα κρούσματα ξεπέρασαν για άλλη μια φορά τα 200.000, ενώ ακόμη 2.239 πολίτες κατέληξαν από επιπλοκές του ιού.
Ο Pence έκανε τη δήλωση αυτή στη διάρκεια ενημέρωσης της ομάδας δράσης κατά του κορωνοϊού, στην οποία επισήμανε επίσης τα αυξανόμενα ποσοστά των θετικών διαγνωστικών τεστ σε παναμερικανικό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης