Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω 1 εκατομμύριο Κινέζοι έχουν ήδη κάνει εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Πάνω 1 εκατομμύριο Κινέζοι έχουν ήδη κάνει εμβόλιο για τον κορωνοϊό
Η Κίνα έχει ξεπεράσει επίσημα πια τη Ρωσία στον αγώνα εμβολιασμού, καθώς οι αρχές δημόσιας υγείας και στις δύο χώρες χρησιμοποιούν εμβόλια που βρίσκονται ακόμη σε κλινικές δοκιμές
Όπως αποδεικνύεται, ο αριθμός των Κινέζων πολιτών που έχουν ήδη κάνει ένα πειραματικό εμβόλιο COVID-19 είναι πολύ μεγαλύτερος από ό, τι πιθανώς ανέμενε η Δύση.
Σύμφωνα με το SCMP , σχεδόν 1 εκατομμύριο Κινέζοι, συμπεριλαμβανομένων στρατευμάτων σε ειρηνευτικές αποστολές σε hotspot κορωναϊού, εμβολιάστηκαν με το πειραματικό εμβόλιο COVID-19 που αναπτύχθηκε από την κρατική εταιρεία Sinopharm στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου χρήσης έκτακτης ανάγκης.
Έτσι η Κίνα έχει ξεπεράσει επίσημα πια τη Ρωσία στον αγώνα εμβολιασμού, καθώς οι αρχές δημόσιας υγείας και στις δύο χώρες χρησιμοποιούν εμβόλια που βρίσκονται ακόμη σε κλινικές δοκιμές.
Και σύμφωνα με τον Liu Jingzhen, πρόεδρο της Sinopharm της Κίνας, δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση «σοβαρού ανεπιθύμητου συμβάντος» (δηλαδή κάποιος να αρρωστήσει σοβαρά ή να πεθάνει, λόγω του ιού).

«Η Κίνα ηγείται του κόσμου»

Σε μια συνέντευξή του ο CEO της φαρμακευτικής, δήλωσε μεταξύ άλλων:
"Όσον αφορά τη χρήση έκτακτης ανάγκης, τα εμβόλια εφαρμόστηκαν σε σχεδόν ένα εκατομμύριο άτομα και δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση σοβαρού ανεπιθύμητου συμβάντος.
Οι άνθρωποι είχαν μόνο ήπια συμπτώματα", ανέφερε Liu Jingzhen, πρόεδρος της Εθνικής Φαρμακευτικής Ομάδας της Κίνας (Sinopharm).
"Μέχρι τώρα, όλη η πρόοδός μας, από την έρευνα έως τις κλινικές δοκιμές έως την παραγωγή και τη χρήση έκτακτης ανάγκης, ηγείται του κόσμου".

Ρωσία, Κίνα και επείγον εμβολιασμός

Η Ρωσία και η Κίνα είναι οι μόνες δύο χώρες που εργάζονται ενεργά για την ανάπτυξη ενός εμβολίου που έχουν χρησιμοποιήσει επείγοντα μέτρα για τον εμβολιασμό του πληθυσμού τους.
Ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίστηκε νωρίτερα φέτος ότι μία από τις ενήλικες κόρες του είχε εμβολιαστεί σε μία από τις πρώτες δοκιμές για το εμβόλιο που ανέπτυξε το Ινστιτούτο Gamaleya.
Η Sinopharm επιβεβαίωσε τον Σεπτέμβριο ότι ο αριθμός των ασθενών που έλαβαν το εμβόλιο με τον χαρακτηρισμό «έκτακτης ανάγκης» ανερχόταν σε εκατοντάδες χιλιάδες.
Ο ορισμός της Κίνας για το τι αποτελεί "άτομο υψηλού κινδύνου" είναι αδιευκρίνιστος, καθώς περιελάμβανε όχι μόνο τις προφανείς ομάδες όπως επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής, αλλά και εργαζόμενους σε σχολεία, σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.
Οι κινεζικοί κατασκευαστές εμβολίων έχουν επίσης εντυπωσιακές συμφωνίες:
Την Πέμπτη 19/11, η Τουρκία ανακοίνωσε σχέδια υπογραφής συμβολαίων για την εξασφάλιση 20 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου.
Εάν η συμφωνία οριστικοποιηθεί, η Τουρκία θα είναι η δεύτερη χώρα που θα υπογράψει συμφωνία εφοδιασμού με την Κίνα μετά την Βραζιλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης