Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid -19: Τη χρήση κωδικών QR για να καταστούν εφικτά τα ταξίδια διεθνώς προτείνει η Κίνα

tags :
Covid -19: Τη χρήση κωδικών QR για να καταστούν εφικτά τα ταξίδια διεθνώς προτείνει η Κίνα
Τη χρήση ενός παγκόσμιου συστήματος QR (Quick Response Codes) με στοιχεία για την κατάσταση της υγείας των ανθρώπων για να καταστούν δυνατά τα ταξίδια εν μέσω πανδημίας πρότεινε ο Κινέζος πρόεδρος Χi Jinping μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στη σύνοδο των G20.    
Οι κωδικοί QR όπως αναφέρει το πρακτορείο Xinhua, είναι barcode που περιέχουν πληροφορίες οι οποίες μπορούν να σαρωθούν και να διαβαστούν από smartphone.
Στην Κίνα η χρήση κωδικών QR κινητών τηλεφώνων ως αποδεικτικά υγείας ή «αρχεία καταγραφής» μετακινήσεων είναι υποχρεωτική σε ορισμένες περιπτώσεις από τον Φεβρουάριο 2020.
Ο πράσινος κωδικός QR σημαίνει ότι ο κάτοχος είναι υγιής και μπορεί να ταξιδέψει, ενώ ο κίτρινος ή κόκκινος σημαίνει ότι πρέπει να μπει σε καραντίνα.
Ο Κινέζος πρόεδρος υποστήριξε ότι ένας παγκόσμιος μηχανισμός που θα περιλάμβανε την αμοιβαία αναγνώριση πιστοποιητικών υγείας, συμπεριλαμβανομένων αποτελεσμάτων τεστ νουκλεϊκού οξέος, με τη μορφή κωδικών QR, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ώστε να μπορούν πολίτες μιας χώρας να ταξιδέψουν σε μια άλλη.
«Ελπίζουμε περισσότερες χώρες να ενταχθούν σε αυτόν τον μηχανισμό.
Πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ενιαιοποίηση πολιτικών και να δημιουργηθούν fast track διαδικασίες για τη διευκόλυνση και την εξομάλυνση των μετακινήσεων», σημείωσε ο Jinping.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης