Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Στο 1% θα αναθεωρηθεί η ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ το β΄τρίμηνο

Deutsche Bank: Στο 1% θα αναθεωρηθεί η ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ το β΄τρίμηνο
Στο 1% αναμένει να αναθεωρηθεί η ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ το β΄τρίμηνο από την κυβέρνηση της χώρας, η Deutsche Bank, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για την πτώση των επιχειρηματικών αποθεμάτων και των κατασκευών σε συνδυασμό με την αύξηση του ελλείμματος.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Joe Lavorgna της DB, η αμερικανική οικονομία δείχνει σημαντικά στοιχεία επιβράδυνσης της ανάπτυξης, γεγονός βέβαια που αποτυπώνεται και στις αγορές, γι' αυτό και οι επενδυτές επιδεικνύουν σοβαρές ανησυχίς για την πορεία της ανάκαμψης. Γι' αυτό και θα αναθεωρηθεί το αρχικό 2,4% που είχε ανακοινωθεί για το β' 3μηνο στο 1% η ανάπτυξη του ΑΕΠ.
Η ιστορική πτώση των πωλήσεων υφιστάμενων κατοικιών τον Ιούλιο, εντείνουν τις ανησυχίς για την ανάκαμψη, καθώς η αγορά κατοικίας, μαζί με αυτήν της εργασίας, είναι οι δύο σημαντικές αδυναμίες της αμερικανικής οικονομίας. Τα δυσμενή μάκρο επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke για μία ήπια ανάπτυξη, η οποία όμως χρίζει βοήθειας για να διατηρηθεί, καθώς η ανάκαμψη παραγωγής και απασχόλησης έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες, επισημαίνει ο  Joe Lavorgna.
Τέλος, αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο αναλυτής της Goldman Sachs, Jan Hatzius, θεωρεί πολύ πιθανή μία επιπλέον κίνηση της Federal Reserve για τη στήριξη της οικονομίας, καθώς η πορεία της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζει να επιβραδύνεται. Ο Jan Hatzius βλέπει την παρέμβαση της Fed είτε με τη γνωστή μέθοδο της αγοράς χρεογράφων είτε με την ενεργοποίηση άλλων νομισματικών εργαλείων, καθώς η επιλογή των επιτοκίων έχει εξαλειφθεί εδώ και μία 2ετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης