Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Την Τρίτη 8/12 οι πρώτες δόσεις του εμβολίου, θα εμβολιαστεί η βασίλισσα Ελισάβετ

Βρετανία: Την Τρίτη 8/12 οι πρώτες δόσεις του εμβολίου, θα εμβολιαστεί η βασίλισσα Ελισάβετ
Την Τρίτη 8/12 αναμένεται να χορηγηθούν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Βρετανία
Τα επόμενα 24ωρα η Βρετανία θα γίνει η πρώτη χώρα που θα χορηγήσει το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τη γερμανική BioNTech και την Pfizer κατά της Covid-19, καθιστώντας δόσεις του εμβολίου αρχικά διαθέσιμες σε 50 νοσοκομεία,  προτού διανεμηθούν αποθέματα σε ιατρικές κλινικές.
Την Τρίτη 8/12 αναμένεται να χορηγηθούν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου, με την βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS)  να δίνει βασική προτεραιότητα στον εμβολιασμό ανθρώπων άνω των 80 ετών, των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και σε μονάδες φροντίδας.
Σημειώνεται ότι η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το εμβόλιο της Pfizer/ BioNTech, περνώντας μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο στην κούρσα για την έναρξη του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού.
Συνολικά, η Βρετανία έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις, που είναι  αρκετές για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα των 67 εκατομμυρίων και μάλιστα, περίπου 800.000 δόσεις θα είναι διαθέσιμες μέσα στην πρώτη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι πρώτες δόσεις έχουν φτάσει από το Βέλγιο και  αποθηκεύονται σε ασφαλείς τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα, όπου θα γίνει ποιοτικός έλεγχος.
Σημειώνεται ότι το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech χρειάζεται να διατηρείται σε συνθήκες θερμοκρασίας τουλάχιστον -70 βαθμών Κελσίου, καθώς οι δόσεις χαλάνε σε πέντε ημέρες υπό κανονικές θερμοκρασίας κατάψυξης.
Αυτός είναι και ο λόγος, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, που το εμβόλιο θα χορηγηθεί πρώτα σε 50 νοσοκομεία, ενώ θα χρειαστούν μερικές ώρες για την απόψυξη κάθε εμβολίου και την προετοιμασία του για χρήση.
Ήδη, η NHS της Αγγλίας έχει ενημερώσει γενικούς ιατρούς να είναι έτοιμοι να αρχίσουν τους εμβολιασμούς μέσω των τοπικών ιατρικών υπηρεσιών από τις 14 Δεκεμβρίου.
Ομάδες τοπικών γιατρών θα λειτουργούν πάνω από 1.000 κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα.
Πλέον, η Βρετανία είναι από τα πρώτα κράτη που ξεκινά εμβολιασμούς, ενώ η Ρωσία ξεκίνησε το Σάββατο 5/12 να διανέμει το εμβόλιο Sputnik V COVID-19 μέσω 70 κλινικών στη Μόσχα, παρόλο που το εμβόλιο αυτό δεν έχει περάσει από τις τελικές δοκιμές.

Βρετανικός τύπος: Σύντομα θα εμβολιαστεί η βασίλισσα Ελισάβετ

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech κατά της Covid-19, το οποίο ενέκριναν οι βρετανικές υγειονομικές αρχές, ανέφερε ο βρετανικός Τύπος.
Τόσο η 94χρονη βασίλισσα, όσο και ο 99χρονος σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα λόγω της ηλικίας τους και όχι υπό προτιμησιακή μεταχείριση, ανέφερε η κυριακάτικη Mail.
Το βασιλικό ζεύγος, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα δημοσιοποιήσει τον εμβολιασμό του για να «ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν», καθώς οι αρχές φοβούνται ότι οι αποκαλούμενοι αρνητές εμβολίων θα σπείρουν αμφιβολίες στον πληθυσμό.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Daily Mirror, πολλές διασημότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δεσμευτεί δημόσια ότι θα εμβολιαστούν για να υποστηρίξουν αυτήν την εκστρατεία εμβολιασμού.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης