Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 282.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Περιοριστικά μέτρα στην Καλιφόρνια

tags :
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 282.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Περιοριστικά μέτρα στην Καλιφόρνια
Μια ανάσα από τα 15 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα οι ΗΠΑ
Με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς εξαπλώνεται η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περίπου 181.000 νέες μολύνσεις και 1.110 θάνατοι ασθενών με covid.
Συνολικά οι ΗΠΑ μετρούν 282.300 θανάτους και 14,8 εκατομμύρια κρούσματα.
Σημειώνεται πως εδώ και δύο εβδομάδες, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα ξεπερνά συχνά τους 2.000 ενώ πριν λίγες ημέρες ξεπέρασαν ακόμα και τους 2.900.
Την ίδια στιγμή, συναγερμός επικρατεί και στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι περισσότεροι από 100.000.
Υπό αυτά τα δεδομένα και ενώ οι Αμερικάνοι επιστήμονες προειδοποιούν πως οι μήνες έως τον Φεβρουάριο θα είναι οι χειρότεροι στην ιστορία του δημόσιου συστήματος υγείας, πολλές Πολιτείες λαμβάνουν περιοριστικά μέτρα στις συναθροίσεις και στις μετακινήσεις των πολιτών προκειμένου να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.
Είναι χαρακτηριστικό πως από το βράδυ της Κυριακής 6/12, σχεδόν τα 33 από τα 39 εκατομμύρια των πολιτών της Καλιφόρνια καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς η διαθεσιμότητα στις κλίνες των νοσοκομείων της Πολιτείας υποχώρησε κάτω από το 15%.
Σημειώνεται πως χθες οι αρχές ανακοίνωσαν περισσότερα από 30.000 κρούσματα στην Καλιφόρνια.
Βάσει των μέτρων που τίθενται σε ισχύ, κλείνουν τα μπαρ, τα κομμωτήρια, τα μουσεία, τα σινεμά και όλες οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε εσωτερικούς κλειστούς χώρους.
Τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Θετικός ο Guliani

Θετικός στον ιό είναι και ο δικηγόρος του Trump, Rudy Giuliani, όπως ανακοίνωσε σε μήνυμα του στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Ο Rudy Giuliani, μακράν ο καλύτερος δήμαρχος στην ιστορία της Νέας Υόρκης, και ο οποίος εργάστηκε ακατάπαυστα για να ξεσκεπάσει τις πιο διεφθαρμένες (μακράν!) εκλογές στην ιστορία των ΗΠΑ, βρέθηκε θετικός στο τεστ για τον κινεζικό ιό», ανέφερε ο Trump.
Ο Giuliani οργώνει εδώ κι ένα μήνα τη χώρα για να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, παίρνοντας μέρος σε διάφορες συγκεντρώσεις, χωρίς να φοράει μάσκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Giuliani «ξεκουράζεται, δέχεται εξαίρετες φροντίδες και αισθάνεται καλά».
Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές επανέλαβαν χθες Κυριακή ότι είναι ανάγκη να τηρούνται οι κανόνες της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης και να «χρησιμοποιείται από τους πάντες» μάσκα, καθώς η χώρα «έχει μπει σε φάση μετάδοσης υψηλού επιπέδου».
Εκτιμάται μάλιστα ότι στα τέλη Ιανουαρίου, οι νεκροί λόγω κορωνοϊού, θα έχουν φτάσει τους 400.000.
Ο νέος κορονοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.529.324 ανθρώπους κι έχει μολύνει πάνω από 66.498.750 σε όλο τον κόσμο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης