Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Με «ταυτότητα κορωνοϊού» όσοι κάνουν το εμβόλιο

Βρετανία: Με «ταυτότητα κορωνοϊού» όσοι κάνουν το εμβόλιο
Ξεκινά ο μεγαλύτερος μαζικός εμβολιασμός στην ιστορία, με τις ευπαθείς ομάδες να έχουν προτεραιότητα - Τεράστια κινητοποίηση για τη χορήγηση εμβολίου 
Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να γίνει η πρώτη δυτική χώρα που εμβολιάζει τους πολίτες της.
Έχοντας διασφαλίσει από την Pfizer Inc. και την BioNTech SE τις πολυπόθητες δόσεις του εμβολίου, οι Βρετανοί θα ξεκινήσουν από αύριο, Τρίτη 8/12/2020, να καταφτάνουν σε 50 περίπου νοσοκομεία τα οποία συμμετέχουν στην εκστρατεία του μαζικού εμβολιασμού.
Πιστοποιητικό εμβολιασμού θα χορηγείται σε κάθε Βρετανό που κάνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.
Θα έχει μέγεθος όσο μία πιστωτική κάρτα, όπου θα αναγράφονται πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία ταυτότητας του πολίτη, τον τύπο εμβολίου που έκανε, τον αριθμό παρτίδας του εμβολίου και την ημερομηνία χορήγησής του.
Δεν είναι σαφές, πάντως, εάν οι ταυτότητες Covid θα είναι υποχρεωτικές ή εάν θα χρησιμοποιηθούν ως ένα είδος «διαβατηρίου ανοσίας».

Τεράστια κινητοποίηση για τη χορήγηση εμβολίου

Ο εμβολιασμός δεκάδων εκατομμύριων ανθρώπων αποτελεί από μόνος του, τεράστια πρόκληση για την παγκόσμια κοινότητα και το προϊόν της Pfizer δεν φαίνεται να διευκολύνει αυτήν την προσπάθεια.
Πλέον η προσοχή όλων μετατοπίζεται από την έρευνα στην ανάπτυξη και κυρίως όμως στη διανομή των εμβολίων. 
Οι εταιρείες κατασκευής θα πρέπει να ξεπεράσουν μερικά ακόμη εμπόδια τα οποία σχετίζονται με τη διανομή αλλά τη μετέπειτα συντήρηση των εμβολίων στις διάφορες χώρες.
Ειδικά κουτιά μεταφοράς και συντήρησης του εμβολίου Pfizer και  BioNTech, που παράγονται στο Puurs του Βελγίου, έχουν αποσταλεί σε ασφαλείς τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο με φορτηγό ή αεροπλάνο.
Καθένα από τα αυτά τα κουτιά περιέχει πέντε συσκευασίες των 975 δόσεων. Κατά την άφιξη, το εμβόλιο υποβάλλεται σε διαδικασία διασφάλισης ποιότητας που διαρκεί 12 έως 24 ώρες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης