Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ο «Θαρραλέος» και η «Πανάκεια» στην προστασία του «υγρού χρυσού» (εμβόλιο Pfizer) από κλοπή

Βρετανία: Ο «Θαρραλέος» και η «Πανάκεια» στην προστασία του «υγρού χρυσού» (εμβόλιο Pfizer) από κλοπή
«Επιχείρηση Θαρραλέος», ονομάζεται η επιχείρηση που οργάνωσε η βρετανική κυβέρνηση για την προστασία του «υγρού χρυσού» όπως αποκαλείται το εμβόλιο κατά της Covid-19, από το οργανωμένο έγκλημα
«Επιχείρηση Θαρραλέος», ονομάζεται η επιχείρηση που οργάνωσε η βρετανική κυβέρνηση για την προστασία του «υγρού χρυσού» όπως αποκαλείται το εμβόλιο κατά της Covid-19, καθώς είναι ο νέος στόχος του οργανωμένου εγκλήματος.
Μετά την διαδικτυακή απόπειρα κλοπής, η ανησυχία μιας πραγματικής κλοπής κινητοποίησε όλο το σύστημα ασφαλείας της Βρετανίας και η τεράστια επιχείρηση είναι ακόμη σε εξέλιξη για την προστασία του, καθώς ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος παρακολουθούσαν την πορεία του, από τις πύλες της Pfizer / BioNTech στο Βέλγιο, ως την άφιξή του σε βρετανικό έδαφος, αλλά και στις τρεις τοποθεσίες που θα έπρεπε να παραδοθούν ως το Σάββατο. Και σήμερα, Δευτέρα που ήδη βρίσκεται στα νοσοκομεία και αποψύχεται ώστε να μπορέσει να γίνει επεξεργάσιμο και έτοιμο προς χρήση από αύριο Τρίτη 81/12, συνεχίζει να τελεί υπό προστασία.
 
Επιχείρηση Θαρραλέος προστατεύει την Επιχείρηση Πανάκεια

Οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας προειδοποίησαν την βρετανική κυβέρνηση για ενδεχόμενο εγκληματικό χτύπημα.
Πολύ νωρίτερα, εντός του Νοεμβρίου και η Ιντερπόλ είχε ήδη στείλει παγκόσμια προειδοποίηση στις υπηρεσίες ασφαλείας 194 χωρών για το φόβο των επιδρομών που σχεδίαζαν να διαταράξουν τις αλυσίδες εφοδιασμού του εμβολίου: «Η υψηλή ζήτηση σε συνδυασμό με μια περιορισμένη προσφορά κάνει τα εμβόλια Covid-19 το ισοδύναμο του «υγρού χρυσού» για τα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος», ενώ ο πρώην ντετέκτιβ της Scotland Yard, Peter Bleksley, διευκρίνισε ότι το ζητούμενο είναι η κλοπή για την αναζήτηση λύτρων.
Οι υπηρεσίες MI5 και MI6 στηρίζουν πληροφοριακά κάθε επιχείρηση, ενώ η RAF ήταν έτοιμη να παράσχει «βοήθεια logistics» στην ασφαλή διανομή των εμβολίων, έχοντας σε ετοιμότητα τον στόλο των C-17 Globemasters.
Πάνω από 14.000 στρατιώτες έχουν σχηματίσει ένα σιδηρούν δαχτυλίδι προστασίας που φέρει το όνομα «Επιχείρηση Πανάκεια», γύρω από τα πολύτιμα φορτία.
Τις 800.000 δόσεις του εμβολίου της πρώτης παραγγελίας της Βρετανίας μετέφεραν ειδικά διαμορφωμένα, υπερσύγχρονα φορτηγά υψηλής τεχνολογίας, εξοπλισμένα με συστήματα ψύξης για την συντήρηση του πολύτιμου φορτίου, δορυφορικής παρακολούθησης GPS, απομόνωσης και συναγερμού. Δεδομένα θερμοκρασίας αλλά και εικόνες δραστηριότητας, στέλνονταν σε έναν κεντρικό σταθμό παρακολούθησης για να διασφαλιστεί ότι οι αποστολές δεν θα τεθούν σε κίνδυνο μέχρι να φτάσουν στα 50 νοσοκομειακά κέντρα.

Υγρός χρυσός σε ένεση

Οι δόσεις του ενέσιμου… «χρυσού» βρίσκονται στα κέντρα διανομής από χθες Κυριακή 6/12 και τα νοσοκομεία θα ξεκινήσουν την πρώτη φάση της μεγαλύτερης κλίμακας εμβολιασμού στην ιστορία της Βρετανίας, από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Pfizer / BioNTech χρειάζεται απόψυξη αρκετών ωρών στα νοσοκομεία ώστε να ακολουθήσει η επίσης χρονοβόρα προετοιμασία του για ένεση.
Άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω, μαζί με υγειονομικό προσωπικό και εργαζόμενους σε σπίτια φροντίδας, θα είναι οι πρώτοι που θα το λάβουν σε 2 δόσεις σε διάστημα 21 ημερών.
Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock χαρακτήρισε ιστορική στιγμή την έναρξη του εμβολιασμού, ενώ ο υπουργός εμβολίων Nadim Jahawi, ως μια υπέροχη στιγμή για την επιστήμη και για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ετοιμαζόμαστε για μήνες και τώρα είμαστε έτοιμοι.
Οι γιατροί ωστόσο που δέχονται πλήθος αιτήσεων για εμβολιασμό ζητούν από τους ανθρώπους να είναι υπομονετικοί.
Η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer, αρκετές για 20 εκατομμύρια ανθρώπους.»
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης