Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Χρηματοδότηση - γέφυρα μιας εβδομάδας προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για το πακέτο των μέτρων τόνωσης

ΗΠΑ: Χρηματοδότηση - γέφυρα μιας εβδομάδας προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για το πακέτο των μέτρων τόνωσης
Λήγει την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία για την ψήφιση των ομοσπονδιακών δαπανών
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι πιθανό να προχωρήσει στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση-«γέφυρα» διάρκειας μίας εβδομάδας προκειμένου να παράσχει περισσότερο χρόνο στα μέλη της Γερουσίας ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία για το πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας και ένα νομοσχέδιο για τις ομοσπονδιακές δαπάνες προκειμένου να αποφευχθεί το «κλείσιμο της κυβέρνησης» (ήτοι η παύση χρηματοδότησης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών), σύμφωνα με διαρροές τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 από το κόμμα των Δημοκρατικών όπως επισημαίνει δημοσοσύευμα το Reuters.
Τα μέλη των νομοθετικών σωμάτων, της Γερουσίας υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών και της Βουλής των Αντιπροσώπων που ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς πρέπει να κυρώσουν το σχέδιο νόμου για τις ομοσπονδιακές δαπάνες έως την Παρασκευή (11/12), όταν η τρέχουσα χρηματοδότηση για ομοσπονδιακές υπηρεσίες πρόκειται να λήξει.

Ενδιαμεση χρηματοδότηση 

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi και ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία Mitch McConnell ελπίζουν να ενσωματώσουν τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας σε ένα συνολικό νομοσχέδιο για τις ομοσπονδιακές δαπάνες ύψους 1,4 τρις. δολαρίων.
Ωστόσο, οι χωριστές διαπραγματεύσεις για τα μέτρα στήριξης και την έγκριση των ομοσπονδιακών δαπανών δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία, καθιστώντας πιθανό το Κογκρέσο να ψηφίσει ένα πακέτο μέτρων ενδιάμεσης χρηματοδότησης προκειμένου να υπάρξει μια επιπλέον εβδομάδα διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με διαρροές από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Η πρόταση των 908 δισ. δολ.

Ομάδα βουλευτών του της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας αναμενόταν τη Δευτέρα ή την Τρίτη (7-8/12) να παρουσιάσει το επίσημο κείμενο μίας πρότασης για μέτρα τόνωσης 908 δισ. δολ. προκειμένου να καλυφθείο το υγιεονομικό και το οικονομικό κόστος της κρίσης της πανδημίας κατά την έναρξη της θητείας του εκλεγμένου προέδρου Joe Biden στις 20 Ιανουαρίου.
Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δήλωσε σε νέα επιστολή προς στο Κογκρέσο ότι η αποτυχία για συμφωνία στα μέτρα στήριξης θα προκαλούσε τον κίνδυνο «διπλής ύφεσης» στην οικονομία - όταν μια ύφεση ακολουθείται από μια σύντομη ανάκαμψη και μετά μια άλλη ύφεση – με αποτέλεσμα το με «λουκέτο» στις μικρές επιχειρήσεις και εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες χωρίς καμία ενίσχυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης