Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bill Gates: Η διανομή των εμβολίων θα μπορούσε να εξελιχθεί σε «δύσκολη και περίεργη» διαδικασία

tags :
Bill Gates: Η διανομή των εμβολίων θα μπορούσε να εξελιχθεί σε «δύσκολη και περίεργη» διαδικασία
Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Microsoft Bill Gates οι ελλείψεις των υπηρεσιών σε ομοσπονδιακό επίπεδο θα προκαλέσουν ανεπιθύμητες καθυστερήσεις στο μαζικό εμβολιασμό
Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, δήλωσε ότι φαίνεται ότι «σχεδόν όλα τα εμβόλια θα επιτύχουν» στον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων του ιού Covid-19 κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.
Οι φαρμακοβιομηχανίες Moderna και Pfizer έχουν υποβάλει αίτημα για έγκριση έκτακτης ανάγκης για τα εμβόλια κατά του Covid-19 από τις Υπηρεσίες Τροφίμων και Φαρμάκων.
Ο Gates δήλωσε ότι η διανομή εμβολίων θα μπορούσε να αποδειχθεί «δύσκολο και περίεργο» εγχείρημα επειδή τα Κέντρα Ελέγχου των Νοσημάτων δεν είχαν ορατό ρόλο κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, σημείωσε ο Gates.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραιτήθηκε από πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας», υπογράμμισε.
Όσον αφορά τη διανομή εμβολίων, για παράδειγμα, οι πολιτειακές, φυλετικές και τοπικές κυβερνήσεις έχουν την ευθύνη να καθορίσουν ποιος μπορεί να λάβει το εμβόλιο πρώτα και να το διανείμει, σύμφωνα με τις οδηγίες οι οποίες περιγράφονται από το CDC (την αρμόδια αρχή).

Ο ρόλος των τοπικών αρχών 

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διαθέτει πολύ περισσότερους πόρους από τα κράτη», επισήμανε ο Gates.
«Η ανάληψη αυτής της ευθύνης από τις πολιτείες σημαίνει ότι θα υπάρχουν σημαντικές ατέλειες κατά τη διαδικασία», σημείωσε.
Οι ειδικοί στον τομέα της Υγείας εξέφρασαν ανησυχία ότι αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να επηρεάσει τη δυνατότητα των μαζικών εμβολιασμών.
Επικρίσεις στον Trump
Ο Gates επέκρινε την ανταπόκριση των ΗΠΑ στην πανδημία στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής ηγεσίας και της τήρησης προληπτικών μέτρων όπως η χρήση μάσκας.
«Η απάντησή μας από πολλές απόψεις δεν ήταν πολύ καλή.», δήλωσε ο Gates στη συνέντευξη του CNBC στις 14 Οκτωβρίου.
«Οι περισσότερες κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται τους επιστήμονες τους και τους ακούν. Δεν τους υπονομεύουν και δεν τους επιτίθενται», σημείωσε ο Gates.
«Η συμμόρφωση με τις μάσκες στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αρκετά κακή.
Ωστόσο, το ανθρώπινο και μη κόστος από τη μη χρήση της μάσκας και η παραγωγικότητα που χάθηκαν είναι ένα μεγάλο σφάλμα».

Το πρόγραμμα εμβολιασμών

Η πρώτη φάση της διάθεσης του εμβολίου θα περιλαμβάνει εργαζομένους στον τομέα της υγείας και ευάλωτους Αμερικανούς, όπως οι ηλικιωμένοι και εκείνοι με υποκείμενες νόσους.
Το CDC επισημαίνει ότι όλοι οι ενήλικες θα πρέπει να μπορούν να εμβολιαστούν αργότερα εντός του 2021.
Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates έχει διαθέσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας εξάπλωσης του Covid-19.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης