Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία - Κορωνοϊός: Δάκρυσε μετά τον πρώτο εμβολιασμό ο υπουργός Υγείας

Βρετανία - Κορωνοϊός: Δάκρυσε μετά τον πρώτο εμβολιασμό ο υπουργός Υγείας
Ο Mat Hancock, συγκινημένος είπε ότι σε ένα μαύρο 2020 είδε την ελπίδα μέσα από την έναρξη των εμβολιασμών 
Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Βρετανός υπουργός Υγείας Hancock , όταν είδε την 90χρονη Keenan να κάνει πρώτη στον κόσμο το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό.
Η 90χρονη προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στον υπουργό Υγείας που η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που εμβολιάστηκε όχι στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών αλλά κανονικά.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας έχει πάρει φωτιά σήμερα καθώς σε 50 νοσοκομεία φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού το όπλο της Βρετανίας στην μάχη κατά του κορωνοϊού: Το εμβόλιο της Pfizer.
Σήμερα (8/12) αναμένεται να εμβολιαστούν 5.000 άνθρωποι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Mat Hancock, συγκινημένος είπε ότι σε ένα μαύρο 2020 είδε την ελπίδα μέσα από την έναρξη των εμβολιασμών που θα αρχίσουν να αλλάζουν τις ζωές μας προς το καλύτερο.
Έως τα τέλη του 2020 αναμένεται οτι θα έχουν χορηγηθεί 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και ότι θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 20 εκατ. Βρετανοί πολίτες δεδομένου ότι το εμβόλιο χορηγείται σε δύο δόσεις, με μια απόσταση 21 ημερών μεταξύ τους.
Σε κάθε περίπτωση, οι μαζικοί εμβολιασμοί συνιστούν ένα άνευ προηγουμένου εγχείρημα, το οποίο περιπλέκεται ακόμα περισσότερο και από τις ειδικές προδιαγραφές που απαιτεί το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech (π.χ. πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασίες -70 βαθμών Κελσίου).
Για αυτό άλλωστε το λόγο και οι επιστήμονες προειδοποιούν πως οι εμβολιασμοί αυτοί είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ, καθώς εκτιμάται ότι θα περάσουν ακόμα αρκετοί μήνες για να εμβολιαστεί η πλειοψηφία των Βρετανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης