Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 15 εκατ. τα κρούσματα κορωνοϊού – Σχέδιο Biden για εμβολιασμό 100 εκατ. Αμερικάνων σε 100 ημέρες

tags :
ΗΠΑ: Πάνω από 15 εκατ. τα κρούσματα κορωνοϊού – Σχέδιο Biden για εμβολιασμό 100 εκατ. Αμερικάνων σε 100 ημέρες
Ξεπέρασαν τους 286.000 οι νεκροί - Θέμα ωρών η έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech
Με αμείωτη ένταση εξαπλώνεται η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ όπου οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 286.000 και τα κρούσματα τα 15 εκατομμύρια, τη στιγμή που ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden παρουσίασε το σχέδιο του για τον εμβολιασμό 100 εκατομμυρίων Αμερικάνων τις 100 πρώτες ημέρες της θητείας του.
Ενδεικτικό της έντασης της επιδημίας είναι ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, καταγράφηκαν περίπου 15.000 θάνατοι Αμερικάνων ενώ τρεις Πολιτείες – Αριζόνα, Αλαμπάμα και Οχάιο – ανακοίνωσαν νέα ρεκόρ μολύνσεων (μόνο στην Αριζόνα, όπου δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας αναφέρθηκαν 12.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο όταν το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τα 6.799 κρούσματα), με τους ειδικούς να προειδοποιούν για ακόμα μια φορά τους πολίτες να τηρήσουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας – χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, προσωπική υγιεινή – στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Σημειώνεται ότι 26 Πολιτείες έχουν θέσει σε ισχύ περιοριστικά μέτρα για να κάμψουν τη διασπορά του ιού.
«Είμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο» ανέφερε ο Αμερικάνος κορυφαίος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci, τη στιγμή που οι εισαγωγές ασθενών με covid στα νοσοκομεία εξακολουθούν να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, καθώς πλέον οι νοσηλευόμενοι εκτιμώνται σε 104.600.

Άμεσα η έγκριση του εμβολίου

Και όλα αυτά ενώ απομένουν μόλις λίγα 24ωρα πριν η αρμόδια Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, (FDA) ανακοινώσει στις 10/12 τις αποφάσεις της για το εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech προκειμένου να αρχίσουν οι εμβολιασμοί και στις ΗΠΑ μετά τη Μ. Βρετανία.
Πάντως, όλοι οι αξιωματούχοι εκτιμούν πως η FDA θα ανάψει άμεσα το πράσινο φως, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της και για το εμβόλιο της Moderna.
Ο αρμόδιος για τους εμβολιασμούς στις ΗΠΑ, Moncef Slaoui, υποστήριξε πως μέσα σε 36 ώρες το αργότερο από την επίσημη έγκριση της FDA, θα χορηγηθούν οι πρώτες δόσεις εμβολίου, εκτιμώντας πως έως τα μέσα του ερχόμενου Μαΐου, θα έχει εμβολιαστεί το 70% με 80% των Αμερικάνων

Το σχέδιο Biden για 100 εκατομμύρια εμβολιασμούς

Το σχέδιο του για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού παρουσίασε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος ανακοίνωσε πως στόχος του είναι εντός των πρώτων 100 ημερών από την ανάληψη της προεδρίας, να έχουν εμβολιαστεί 100 εκατομμύρια Αμερικάνοι.
Παράλληλα ο Biden ανακοίνωσε πως από την πρώτη ημέρα της προεδρίας του θα υπογράψει διάταγμα που θα καθιστά υποχρεωτική την χρήση μάσκας ενώ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου τα παιδιά να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες με ασφάλεια.
«Οι 100 πρώτες ημέρες της θητείας μου, δεν θα βάλουν τέλος στην επιδημία του κορωνοϊού.
Δεν μπορώ να το υποσχεθώ αυτό.
Όπως δεν βρεθήκαμε σε όλο αυτό αμέσως, έτσι και δεν πρόκειται να βγούμε άμεσα, αλλά θα χρειαστεί κάποιος χρόνος.
Αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι στις 100 αυτές ημέρες, μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της νόσου και να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη ζωή στην Αμερική» είπε ο Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης