Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Κατά 1 χρόνο μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής σε Αγγλία και Ουαλία

Κορωνοϊός: Κατά 1 χρόνο μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής σε Αγγλία και Ουαλία
Πλέον, λόγω του κορωνοϊού, οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αγγίξει τους 62.566
Περίπου 1 χρόνο μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής για άντρες και γυναίκες στην Αγγλία και την Ουαλία, σύμφωνα με έρευνες.
Τα τελευταία χρόνια, το προσδόκιμο ζωής στην Αγγλία και την Ευρώπη γενικότερα εμφάνιζε ανοδική τάση, ωστόσο με τα νέα δεδομένα πέφτει ξανά στα νούμερα που ίσχυαν το 2010 αναφέρει ο Guardian .
Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και έλαβε υπόψη της τον αριθμό των θανάτων για τη φετινή χρονιά – εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά και όλων των υπόλοιπων πιθανών αιτίων- σε συνάρτηση με τον μέσο όρο των θανάτων ανά χρόνο, όπως διαμορφώθηκε κατά τα έτη 2010-2019.
Οι επιστήμονες έλαβαν, όσον αφορά το 2020, τους θανάτους που συνέβησαν μεταξύ της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου έως και τις 20 του μηνός Νοεμβρίου, διαπιστώνοντας πως οι θάνατοι ήταν 57.419 σε σχέση με τον μέσο όρο και 15% περισσότεροι από το αναμενόμενο για το φετινό έτος.
Το 2019, το προσδόκιμο ζωής για τις Αγγλίδες ανερχόταν στα 83,5 έτη και για τους άνδρες στα 79,9, ενώ φέτος (2020) έπεσε ξανά στα 82,6 και 78,7 έτη, αντίστοιχα, με τους επιστήμονες μάλιστα να θεωρούν πως η πτώση μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν λάβει κανείς υπόψη τις πολλές καθυστερήσεις που σημειώνονται στην επίσημη πιστοποίηση των θανάτων.
Επισημαίνεται πως μια μικρή πτώση στο προσδόκιμο είχε παρατηρηθεί και το 2015, εξαιτίας της γρίπης που μάστιζε όλη την Ευρώπη.
Σύμφωνα με την μελέτη, όμως, η πτώση αφορούσε μόνο ένα 0,2 του χρόνου σε σχέση με τα δεδομένα του 2014, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της γρίπης στην Αγγλία εκτιμάται πως ήταν 28.000.
Πλέον, λόγω του κορωνοϊού, οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αγγίξει τους 62.566.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης