Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Θα ήταν λάθος του Biden να επαναφέρει τις ΗΠΑ στην πυρηνική συμφωνία για το Ιράν

Netanyahu: Θα ήταν λάθος του Biden να επαναφέρει τις ΗΠΑ στην πυρηνική συμφωνία για το Ιράν
Το μήνυμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού στον Joe Biden για το Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα
Θα ήταν λάθος η επιστροφή των ΗΠΑ στην πυρηνική συμφωνία του 2015 για το Ιράν, προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu τον Αμερικανό εκλεγμένο πρόεδρο Joe Biden.
Ο Netanyahu προέβη σε αυτές τις δηλώσεις σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Robert O'Brien, σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του  Αμερικανού προέδρου Donald Trump, ωστόσο, τα σχόλιά του φαίνεται να απευθύνονται στον Biden, ο οποίος είπε ότι οι ΗΠΑ θα επανέλθουν στην πυρηνική συμφωνία εάν το Ιράν συμφωνήσει να την τηρήσει αυστηρά, επισημαίνει το Bloomberg.
Η συμφωνία, με την οποία ήρθησαν κυρώσεις σε βάρος του Ιράν με αντάλλαγμα τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος, σταμάτησε από την αποχώρηση των ΗΠΑ με απόφαση Trump το 2018.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να μεταπείσει το 2015 τον τότε Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama να μην αποχωρήσει.
 
Οι ισραηλινές ανησυχίες

Ο Netanyahu υποστηρίζει ότι η συμφωνία δεν θα εμποδίσει το Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και δεν θα αντιμετωπίσει άλλες πολεμικές ιρανικές συμπεριφορές, όπως την υποστήριξή του σε οργανώσεις σε ολόκληρη την περιοχή και την ανάπτυξη ενός πυραυλικού προγράμματος μεγάλης εμβέλειας.
«Όσο το Ιράν συνεχίζει να υποτάσσει και να απειλεί τους γείτονές του, όσο το Ιράν συνεχίζει να ζητά την καταστροφή του Ισραήλ, να χρηματοδοτεί, να εξοπλίζει και να εκπαιδεύει τρομοκρατικές οργανώσεις σε ολόκληρη την περιοχή και τον κόσμο, και όσο επιμένει στην επικίνδυνη αναζήτηση πυρηνικών δεν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε απαθείς», δήλωσε.
«Πρέπει όλοι να ενωθούμε για να αποτρέψουμε αυτήν τη μεγάλη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη», συνέχισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης