Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - Ιταλία: Τεράστιες ουρές έξω από τράπεζες τροφίμων στο Μιλάνο

Κορωνοϊός - Ιταλία: Τεράστιες ουρές έξω από τράπεζες τροφίμων στο Μιλάνο
Η οικονομική απόγνωση που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός έχει βαθύνει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.
Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι στην Ιταλία που έχουν χτυπηθεί από την κρίση του κορωνοϊού με τις ουρές έξω από τράπεζες τροφίμων στο Μιλάνο να είναι μεγάλες.
Η οικονομική απόγνωση που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός έχει βαθύνει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.
«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της πανδημίας, οι αριθμοί έχουν αυξηθεί», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Pane Quotidiano.
03c210b1711cc07a4c9c0c280385845b.jpg
«Πιστεύουμε βεβαίως ότι όσο συνεχίζεται η κρίση, τόσο μεγαλύτεροι θα είναι και οι αριθμοί».
Ακόμα και στο ευκατάστατο Μιλάνο, η κρίση είναι βαθιά, καθώς μεγάλα τμήματα της οικονομίας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.
«Υπάρχουν τόσοι πολλοί σαν εμένα. Είμαστε οι νεόπτωχοι», λέει ο 66χρονος Alberto, που δεν θέλει να αποκαλύψει το επίθετό του.
Με τις εμπορικές εκθέσεις, για παράδειγμα, που συνέβαλαν πολύ στην οικονομία του Μιλάνου πριν από την κρίση, τώρα να είναι κλειστές, ο 66χρονος δεν έχει δουλειά και πηγαίνει στο κέντρο παροχής βοήθειας τους τελευταίους 6 μήνες.
«Πρέπει να συνεχίσω να πληρώνω το ενοίκιο, πρέπει να αγοράζω τρόφιμα, ακόμα κι αν η σύντροφός μου εργάζεται ακόμη.
Δεν αρκεί». 
Καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξήθηκαν μετά το καλοκαίρι, η Ιταλία, που έχει δεχθεί από την πανδημία το χειρότερο ίσως πλήγμα στην Ευρώπη, έχει δει την οικονομία της να συρρικνώνεται λόγω των lockdown σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης του Covid-19
Image


Image

Πανδημία και κρίση στην γειτονική Ιταλία... 

Το κέντρο παροχής βοήθειας της Pane Quotidiano, που προσφέρει έργο στο Μιλάνο για πάνω από έναν αιώνα, είναι ανοικτό 7 ημέρες την εβδομάδα, από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ και μεριμνά για 800 ανθρώπους κατά μέσο όρο την ημέρα.
Ενώ η κυβέρνηση έχει επιβάλει ένα πάγωμα στις απολύσεις και προσέφερε υποστήριξη σε εταιρείες που απασχολούν εργαζομένους, πολλοί παραπονέθηκαν για μεγάλες καθυστερήσεις στη λήψη πληρωμών.
Για τον στρατό των οικιακών φροντιστών, των καθαριστών, του προσωπικού εστιατορίων και άλλων που απασχολούνται ανεπίσημα και πληρώθηκαν σε μετρητά, δεν υπήρξε καθόλου υποστήριξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης