Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Παραδοχή για δημιουργική λογιστική στον κορωνοϊό - Στα 1.748.567 τα κρούσματα, από 955.956 που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την ίδια ημέρα

Τουρκία: Παραδοχή για δημιουργική λογιστική στον κορωνοϊό - Στα 1.748.567 τα κρούσματα, από 955.956 που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την ίδια ημέρα
Η τουρκική ιατρική ομοσπονδία προειδοποίησε ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που ανακοινώνει η κυβέρνηση
H δημιουργική… λογιστική στον κορωνοϊό φαίνεται να έχει καταστεί συνήθης -πλέον- τακτική για τις τουρκικές αρχές, με το αρμόδιο υπουργείο Υγείας να δίνει στη δημοσιότητα τον αριθμό των 955.956 κρουσμάτων και αργότερα να ανεβάζει το σύνολο των λοιμώξεων κατά 792.000.
Όπως φαίνεται λοιπόν, η Τουρκία καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχική της πανδημικής κρίσης, με τις μολύνσεις να ξεπερνούν τα 1,75 εκατομμύρια.
Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Fahrettin Koca φάνηκε να αναγνωρίζει ότι η Άγκυρα δεν δημοσίευε τον συνολικό αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων COVID-19, αλλά μόνο εκείνα που έχρηζαν ιατρικής φροντίδας.
Την ίδια στιγμή, η τουρκική ιατρική ομοσπονδία προειδοποίησε ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που ανακοινώνει η κυβέρνηση – περίπου 30.000 κρούσματα την εβδομάδα.
Αλλά και ο αριθμός των θανόντων του κορωνοϊού καταγράφει ιστορικό ρεκόρ, φτάνοντας τις 15.571.
Καθώς η επιδημία επιδεινώνεται, η Άγκυρα διέταξε την επιστροφή των lockdown το περασμένο Σαββατοκύριακο ενώ πιθανή είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Τα σχολεία έκλεισαν από τον Νοέμβριο, ενώ τα εστιατόρια και οι καφετέριες λειτουργούν μόνο για take away.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης