Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άρχισαν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού – Πάνω από 300.000 οι νεκροί

tags :
ΗΠΑ: Άρχισαν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού – Πάνω από 300.000 οι νεκροί
Πάνω από 16,5 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 300.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 16,5 εκατομμύρια.
Με τους ειδικούς επιστήμονες να προειδοποιούν πως οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι οι χειρότεροι που θα έχει αντιμετωπίσει στην ιστορία του το αμερικανικό δημόσιο σύστημα υγείας, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα εμβόλια κατά της covid 19.
Η Sandra Lindsay, νοσηλεύτρια του τμήματος επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Νέας Υόρκης, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έκανε το εμβόλιο στις ΗΠΑ
«Δεν ένιωσα διαφορετικά απ΄ό,τι αν έκανα ένα οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο.
Αισθάνομαι αισιόδοξη σήμερα, ανακουφισμένη.
Νιώθω σα να πλησιάζει η λύτρωση.
Ελπίζω αυτό να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλος μιας πολύ οδυνηρής περιόδου στην ιστορία μας» ανέφερε η Lindsay, με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo να χειροκροτά και να υποστηρίζει πως «έτσι είναι οι ήρωες».
Αντίστοιχες σκηνές εκτυλίχθηκαν σε κάποια επιλεγμένα νοσοκομεία σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως στο Λος Άντζελες, στη Νέα Ορλεάνη, κα.
Πολλοί από αυτούς τους εμβολιασμούς έγιναν σε απευθείας μετάδοση από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκστρατείας προκειμένου να σταλεί το μήνυμα στους Αμερικάνους πολίτες πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.
Είναι χαρακτηριστικό πως καθημερινά καταγράφεται ρεκόρ όσον αφορά τους ασθενείς με covid που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία – ξεπέρασαν τους 109.000 – και ενώ καθημερινά καταγράφονται περίπου 2.400 θάνατοι.
Σημειώνεται πως η διαδικασία διανομής των πρώτων 2,9 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου άρχισε την περασμένη Κυριακή 13/12 και βάσει του σχεδιασμού, πρώτα θα εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό και οι ένοικοι οίκων ευγηρίας, οι εργαζόμενοι σε βασικούς τομείς, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις.
Στο πλαίσιο του εθνικού πρωτοκόλλου ασφαλείας που έχει στόχο να διασφαλίσει τη συνέχεια της κυβέρνησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, μέλη του Κογκρέσου και δικαστικοί επίσης θα εμβολιαστούν από τους πρώτους κατά του κορωνοϊού.
Ωστόσο, οι επιστήμονες είναι σαφείς και προειδοποιούν πως θα χρειαστούν μήνες έως ότου τα εμβόλια διατεθούν στο ευρύ κοινό και κτίσουν το περίφημο «τείχος της ανοσίας» και για αυτό το λόγο συστήνουν να τηρούνται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης