Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η χαλάρωση των μέτρων τις γιορτές θα κοστίσει ζωές, προειδοποιούν οι ειδικοί

Βρετανία: Η χαλάρωση των μέτρων τις γιορτές θα κοστίσει ζωές, προειδοποιούν οι ειδικοί
Οι ιατρικές επιθεωρήσεις British Medical Journal και Health Service Journal σε κοινή του παρέμβαση επισήμαναν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να χαλαρώσει τα μέτρα τις γιορτές
Έντονη πίεση δέχθηκε η βρετανική κυβέρνηση την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου προκειμένου να αναθεωρήσει το σχέδιό της για χαλάρωση των περιορισμών όσον αφορά την πανδημία για διάστημα πέντε ημερών στις γιορτές των Χριστουγέννων, με δύο ιατρικά επιθεωρήσεις με επιρροή να κάνουν κοινή έκκληση για αυστηρότερα μέτρα.
Στη δεύτερη κοινή παρέμβασή τους εδώ και περισσότερα από 100 έτη, οι ιατρικές επιθεωρήσεις British Medical Journal και Health Service Journal ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να καταστήσει περισσότερο αυστηρά τα μέτρα όσον αφορά τις κοινωνικές αποστάσεις αντί να επιτρέψει, όπως σχεδίαζε, στα μέλη τριών οικογενειών να εορτάσουν μαζί για το διάστημα 5 ημερών.
«Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να διαπράξει ένα ακόμη μεγάλο λάθος που θα κοστίσει πολλές ζωές», δήλωσαν οι συντακτικές ομάδες των ιατρικών επιθεωρήσεων.
Υποστήριξαν ότι η Βρετανία θα έπρεπε να ακολουθεί τα πιο προσεκτικά παραδείγματα της Γερμανίας, της Ιταλίας και των Κάτω Χωρών, οι οποίες ανακοίνωσαν κατά το τελευταίο διάστημα ότι επιβάλλουν αυστηρότερους περιορισμούς.
Η Βρετανία κατέγραψε 64.402 θανάτους από το COVID-19, το δεύτερο υψηλότερο αριθμό στην Ευρώπη.

Αντιπολίτευση

Ο ηγέτης των Εργατικών Keir Starmer προέτρεψε τον πρωθυπουργό Boris Johnson να συγκαλέσει επειγόντως συνεδρίαση της επιτροπής αντιμετώπισης έκτακτων κρίσεων (COBRA) και δήλωσε ότι θα υποστηρίξει οποιαδήποτε απόφαση για ενίσχυση των περιορισμών τα Χριστούγεννα.
Η αντιπολίτευση ζητά να αναθεωρηθεί η χαλάρωση των περιορισμών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει τα σχέδιά της για τα μέτρα όσον αφορά την περίοδο των γιορτών.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδεχθεί την ανάγκη υιοθέτησης νέων μέτρων, αλλά επισήμανε την ανάγκη οι πολίτες να ενεργούν υπεύθυνα.

Το αδιέξοδο

Στην κοινή παρέμβασή τους, οι δύο ιατρικές επιθεωρήσεις δήλωσαν ότι, εκτός αν υπήρχε αλλαγή πολιτικής, η Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) θα αντιμετώπιζε μετά τα Χριστούγεννα ένα φρικτό δίλημμα: να σταματήσει εντελώς τις μη επείγουσες ιατρικές πράξεις είτε να κατακλυστεί από ασθενείς με COVID.
«Ο κύριος αντίκτυπος μιας περαιτέρω αύξησης των ασθενών στο COVID-19 είναι πιθανό να πλήξει αυτούς που έχουν επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό», ανέφερε η κοινή παρέμβαση των ιατρικών επιθεωρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης