Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο λόγω κορωνοϊού η Λατινική Αμερική – Στα 31 εκατ. τα κρούσματα σε όλη την αμερικανική ήπειρο

Στο κόκκινο λόγω κορωνοϊού η Λατινική Αμερική – Στα 31 εκατ. τα κρούσματα σε όλη την αμερικανική ήπειρο
Ξεπέρασε τα 7 εκατ. κρούσματα η Βραζιλία – Ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech η Χιλή
Στο κόκκινο βρίσκεται και πάλι λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού η Λατινική Αμερική, με την αμερικανική ήπειρο πάντως να μετρά σχεδόν 31 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και περίπου 787.000 θανάτους.
Αυτά ανέφερε η διευθύντρια του ΠΟΥ για την αμερικανική ήπειρο, στην οποία συμπεριλαμβάνονται ΗΠΑ, Καναδάς, κεντρική και Λατινική Αμερική.  
Όσον αφορά τη Λατινική Αμερική, η Βραζιλία και η Κολομβία είναι τα δύο κράτη τα οποία καταγράφουν το τελευταίο διάστημα τους υψηλότερους αριθμούς νέων μολύνσεων.

Βραζιλία: Ρεκόρ κρουσμάτων, στα ύψη και οι θάνατοι

Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν πάνω από 70.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 — επακριβώς 70.574, αριθμός ρεκό — με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται σε 7.040.608.
Πρόκειται για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτούς που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ και στην Ινδία.
Παράλληλα, καταγράφηκαν άλλοι 936 θάνατοι, με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε 183.735.
Είναι η πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες που πάνω από 900 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός μέσα σε μια ημέρα.
Ο απολογισμός των θυμάτων στη Βραζιλία είναι ο δεύτερος βαρύτερος στον πλανήτη, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ.
Είναι χαρακτηριστικό πως το νέο αυτό ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε χθες παρά το γεγονός ότι η πολιτεία Σαν Πάολο, η οποία είναι και η πολυπληθέστερη της Βραζιλίας, δεν δημοσιοποίησε τα δικά της δεδομένα για την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα.

Συναγερμός και στο Μεξικό

Την ίδια στιγμή, σε επιφυλακή παραμένει και το Μεξικό, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 10.297 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 670 θάνατοι.
Το Μεξικό μετρά 115.769 νεκρούς επί συνόλου 1.277.499 καταγεγραμμένων μολύνσεων.
Σημειώνεται πως το Μεξικό είναι τέταρτο παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών.

Χιλή: Ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Στην έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech προχώρησε χθες η Χιλή, ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί πριν από τα Χριστούγεννα.
Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (ISP) εξέταζε το αίτημα της Pfizer για τη χορήγηση άδειας από την 27η Νοεμβρίου
Η Χιλή έχει κλείσει συμφωνία για την αγορά 10 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, ενώ εκτιμάται πως μια πρώτη παρτίδα 30.000 δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech θα φτάσει μέσα στις επόμενες οκτώ ημέρες
Εκτιμάται ότι οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν την 24η και την 25η Δεκεμβρίου.
Η Χιλή έκλεισε επίσης συμφωνίες για την αγορά 14,4 εκατ. δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca, 20 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Sinovac — στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη κλινική δοκιμή του στη χώρα, δυνητικά η ποσότητα μπορεί να φθάσει τα 60 εκατ. δόσεις τα προσεχή τρία χρόνια — και αναμένει να αποκτήσει πρόσβαση σε 7,6 εκατ. δόσεις εμβολίων μέσω του COVAX, του παγκόσμιου προγράμματος εμβολιασμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Σημειώνεται πως η Χιλή κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο 1.402 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό από την 3η Μαρτίου ως τώρα να φθάνει τους 576.731.
Παράλληλα, υπέκυψαν 10 ασθενείς, αυξάνοντας το σύνολο των θυμάτων στα 15.959.
 
Κολομβία: Στα 1,5 εκατ. τα κρούσματα

Στο κόκκινο είναι και η Κολομβία, η οποία το τελευταίο 24ωρο ανέφερε 11.953 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα των Άνδεων να φθάνει τους 1.456.599.
Παράλληλα υπέκυψαν άλλοι 204 ασθενείς με COVID-19 με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 39.560.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης