Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο έλεος του κορωνοϊού οι ΗΠΑ: 3.784 νεκροί, πάνω από 250.000 κρούσματα σε 24 ώρες – Αυξάνονται οι εμβολιασμοί

tags :
Στο έλεος του κορωνοϊού οι ΗΠΑ: 3.784 νεκροί, πάνω από 250.000 κρούσματα σε 24 ώρες – Αυξάνονται οι εμβολιασμοί
Πιθανότατα αύριο 18/12 να εγκριθεί και το εμβόλιο της Moderna
Στο έλεος της επιδημίας του κορωνοϊού βρίσκονται οι ΗΠΑ, όπου την ίδια στιγμή διευθύνονται και αυξάνονται οι εμβολιασμοί.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 3.784 θάνατοι – ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί από την έναρξη της επιδημίας – και περισσότερα από 250.000 κρούσματα, αριθμός που και αυτός δεν έχει προηγούμενο.
Οι ΗΠΑ μετρούν 307.429 θανάτους και περίπου 17 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, τη στιγμή που περισσότεροι από 113.000 άνθρωποι νοσηλεύονται με covid στα νοσοκομεία, τα οποία βρίσκονται και αυτά στα όρια της λειτουργίας.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως είναι η τρίτη φορά που οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όριο των 3.000 θανάτων μέσα σε μια μέρα την τελευταία εβδομάδα (κάτι που είχε καταγραφεί στα τέλη Απριλίου κατά τη διάρκεια του α’ κύματος) ενώ το φράγμα των 200.000 ημερήσιων κρουσμάτων έχει ξεπεραστεί τις 11 από τις 14 τελευταίες ημέρες.
Κατά τους Αμερικάνους επιστήμονες, η έξαρση αυτή είναι το αποτέλεσμα των οικογενειακών συγκεντρώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών, όταν και εκατομμύρια Αμερικάνοι αγνόησαν τις συστάσεις των ειδικών και πέρασαν τις γιορτές αυτές με τις οικογένειες τους.
Πάντως, οι εκτιμήσεις παραμένουν εφιαλτικές για την πορεία της επιδημίας, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως ακόμα η χώρα δεν έχει δει τα χειρότερα και ότι το δημόσιο σύστημα υγείας θα ζήσει τους επόμενους δύο με τρεις μήνες θα βιώσει τη μεγαλύτερη πίεση στην ιστορία του.

Αυξάνονται οι εμβολιασμοί

Εν τω μεταξύ, με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η εκστρατεία εμβολιασμού που άρχισε την περασμένη Δευτέρα 14/12, αν και όλοι οι ειδικοί επισημαίνουν πως τα εμβόλια δεν πρόκειται τουλάχιστον σε αυτήν την φάση να αναχαιτίσουν τη διασπορά του ιού, καθώς θα χρειαστούν ακόμα αρκετοί μήνες για να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
Μάλιστα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, (FDA) αποφάσισε χθες να εγκρίνει τη χρήση του συνόλου των δόσεων που περιέχουν τα φιαλίδια του εμβολίου της Pfizer, καθώς οι συσκευασίες αποκαλύφθηκε ότι περιέχουν ενίοτε περισσότερες από τις πέντε προβλεπόμενες δόσεις.
«Ο FDA συμβουλεύει πως είναι αποδεκτό να χρησιμοποιούνται όλες οι διαθέσιμες δόσεις (η έκτη, ή ακόμη και η έβδομη από κάθε φιάλη, ωσότου το πρόβλημα να επιλυθεί», ανέφερε μέσω twitter η FDA, τονίζοντας πως βρίσκεται σε επαφή με την Pfizer για το ζήτημα.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αγοράσει επισήμως 100 εκατομμύρια δόσεις αυτού του εμβολίου και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Pfizer για να εξασφαλίσει επιπλέον άλλα 100 εκατομμύρια δόσεις.
Εν τω μεταξύ, πιθανότατα αύριο 18/12 αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως από την FDA και για το εμβόλιο της Moderna, με τον υπ.Υγείας των ΗΠΑ, Alex Azar να υποστηρίζει ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούσαν να διανεμηθούν άλλα 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer και 5,9 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης