Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ – Ξεπέρασαν τους 310 χιλ. οι νεκροί – Πράσινο φως στο εμβόλιο της Moderna

tags :
Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ – Ξεπέρασαν τους 310 χιλ. οι νεκροί – Πράσινο φως στο εμβόλιο της Moderna
Στα 17,2 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, στα 250 χιλ. το τελευταίο 24ωρο
Ανεξέλεγκτα εξελίσσεται η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότεροι από 3.200 θάνατοι και περίπου 250.000 νέα κρούσματα.
Τις 12 από τις τελευταίες 15 ημέρες καταγράφονται περισσότερες από 200.000 μολύνσεις σε ημερήσια βάση ενώ είναι η τέταρτη φορά μέσα σε 10 ημέρες που οι ΗΠΑ αναφέρουν πάνω από 3.000 θανάτους.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τώρα αρχίζουν να φαίνονται στο σύστημα οι επιπτώσεις από τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών, όταν και εκατομμύρια Αμερικάνοι, αψήφησαν τις προειδοποιήσεις των ειδικών, και πέρασαν την ημέρα αυτή με τις οικογένειες τους.
Και ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες, το σύστημα υγείας αρχίζει και αυτό να κινείται στα όρια του καθώς αυτή τη στιγμή περιθάλπει περισσότερους από 113.000 ασθενείς.

Εγκρίθηκε και το εμβόλιο της Moderna

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι λογικό όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στους εμβολιασμούς που είναι ήδη σε εξέλιξη από την περασμένη Δευτέρα 14/12 ενώ χθες εγκρίθηκε από την επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει τον αμερικανικό ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων (FDA) η κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας Moderna, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε να αρχίσει η διανομή δόσεων σε όλη τη χώρα πιθανόν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της FDA, Stephen Hahn υποστήριξε ότι η FDA θα εργαστεί με ταχείς ρυθμούς προκειμένου να δώσει την απαραίτητη και οριστική έγκριση.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο προγραμματισμός προβλέπει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν εξασφαλιστεί 2 ακόμα εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer και άλλες 5,9 εκατομμύρια δόσεις της Moderna.
Σημειώνεται πως το εμβόλιο της Moderna είναι πιο εύκολο να αποθηκευθεί και να διανεμηθεί σε αγροτικές και πιο απομονωμένες περιοχές, καθώς δεν χρειάζονται οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες (-70 βαθμών Κελσίου), παρά μόνο θερμοκρασίες ψυγείου.
Συνολικά οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι έως τα τέλη του 2020 θα έχουν διασφαλίσει 40 εκατομμύρια δόσεις από τα δύο αυτά εμβόλια.
Σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι εμβολιασμοί αυτοί δεν πρόκειται να ανακόψουν την αναζωπύρωση της πανδημίας, προειδοποιούν, καθώς θα περάσουν αρκετοί μήνες έως ότου ανοσοποιηθεί επαρκώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης