Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στην εμπορική μαύρη λίστα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ της Κίνας

tags :
ΗΠΑ: Στην εμπορική μαύρη λίστα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ της Κίνας
Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό εμπορίου Wilbur Ross, η SMIC αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ
Στην εμπορική μαύρη λίστα τους προσέθεσαν οι ΗΠΑ την πλέον εύρωστη εταιρεία ανάπτυξης ημιαγωγών και μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου, τη Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC).
Ο νόμος που αναμένεται να περάσει η κυβέρνηση Trump θα αναγκάζει τους αμερικανούς προμηθευτές της SMIC να λαμβάνουν ειδική άδεια από την κυβέρνηση προτού προβούν σε οποιαδήποτε συναλλαγή με την κινεζική εταιρεία.
Σημειώνεται πως ανάλογοι περιορισμοί που ισχύουν για άλλες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Huawei και η Hikvision.
Η κίνηση αυτή, που είναι εχθρική προς το Πεκίνο, αφορά την κλιμάκωση μιας σειράς από ενέργειες που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση Trump.
Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δήλωσε ότι η κίνηση εναντίον της SMIC είχε ως στόχο την προστασία της εθνικής ασφάλειας.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό εμπορίου Wilbur Ross, η SMIC αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ, καθώς σχετίζεται με πολεμικό πρόγραμμα της Κίνας.
Με τις προσθήκες αυτές, ο συνολικός αριθμός των εταιρειών που έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ ανέρχεται σε 35.
Ενώ η συμπερίληψη στη λίστα αρχικά δεν συνοδεύονταν από ποινές, πρόσφατο εκτελεστικό διάταγμα που εξέδωσε ο πρόεδρος Trump θα αποτρέπει τους αμερικανούς επενδυτές από το να αγοράζουν τους τίτλους των εταιρειών που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα», αρχής γενομένης από τα τέλη του επόμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης