Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gualtieri (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Ύφεση - 9% το 2020, στο 160% το δημόσιο χρέος – Διαμάχη για το Ταμείο Ανάκαμψης

Gualtieri (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας):  Ύφεση - 9%  το 2020, στο 160% το δημόσιο χρέος – Διαμάχη για το Ταμείο Ανάκαμψης
Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης προσπαθεί  να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία
Η Ιταλία θα διατηρήσει την επεκτατική δημοσιονομική  της πολιτική το 2021 για να στηρίξει την οικονομία της απέναντι στην κρίση της πανδημίας , όπως συμφωνήθηκε με τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Roberto Gualtieri σε συνέντευξή του στην La Stampa.
Αυτό θα μπορούσε να απαιτήσει περαιτέρω διεύρυνση του ελλείμματος το επόμενο έτος για τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει μια προγραμματισμένη μείωση μετά το 2021 και θα επιτρέψει στην Ιταλία να επιτύχει τους αναπτυξιακούς της στόχους, σημείωσε.
Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης προσπαθεί  να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία, και ο κυβερνών συνασπισμός με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Giuseppe Conte έχει ήδη διαθέσει πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ σε κίνητρα για να προκειμένου να αμβλύνει τον αντίκτυπο της πανδημίας και του lockdown, επισημαίνει το Bloomberg.
 
Εκτοξεύεται το χρέος

Ακόμα κι αν το δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί κοντά στο 160% τoυ ΑΕΠ, ο Gualtieri είναι πεπεισμένος ότι οι επιπλέον δαπάνες θα ωθήσουν την ανάπτυξη της Ιταλίας με θετικό αντίκτυπο στην πορεία απομείωσης του χρέους.
Το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί 9% το 2020 και στη συνέχεια θα παρουσιάσει ανάπτυξη 6% τον επόμενο χρόνο, με τη βοήθεια των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαμάχη για το Ταμείο Ανάκαμψης
 
Η Ιταλία αναμένει να λάβει περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά ο Conte βρίσκεται σε διαμάχη με τα κυβερνητικά κόμματα για την κατεύθυνση διοχέτευσης των κεφαλαίων.
Η σύγκρουση εντός του κυβερνητικού συνασπισμού θα μπορούσε να καθυστερήσει τη χρήση των κεφαλαίων, προειδοποίησε ο Gualtieri, μέλος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης