Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στο ζενίθ η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Conte, στο ναδίρ της κυβέρνησής του

Ιταλία: Στο ζενίθ η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Conte, στο ναδίρ της κυβέρνησής του
Οι Ιταλοί παρότι διαφωνούν με τις πολιτικές αποφάσεις για τον κορωνοΐό δεν αποδίδουν την ευθύνη στον πρωθυπουργό
Αγαπητός στους Ιταλούς φαίνεται ότι είναι ο πρωθυπουργός της χώρας Giusepe Conte, όχι όμως και η κυβέρνησή του.  
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos, για λογαριασμό της εφημερίδας Corriere della Sera, η δημοτικότητα του Ιταλού πρωθυπουργού αυξάνεται το τελευταίο διάστημα και εν μέσω δυσκολιών όπως ο κορωνοΐός και η οικονομική κρίση που τον ακολουθεί, την ώρα που το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησής του μειώνεται.
Ο Conte, εξασφαλίζει ποσοστό 57%, με άνοδο του 2% σε σχέση με ανάλογη δημοσκοπική έρευνα που έγινε στα τέλη του περασμένου μήνα ενώ η κυβερνητική συμμαχία κεντροαριστεράς και Πέντε Αστέρων, είναι αρεστή μόνον στο 49% των  Ιταλών, 3% χαμηλότερη από πριν από τρεις εβδομάδες και από την αρχή της πανδημίας.

Στο απυρόβλητο ο Conte

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, οι Ιταλοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε, σε μεγάλη βαθμό, ασαφή στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με αντιφατικές αποφάσεις και διαδοχικές αυστηροποιήσεις και ελαστικοποιήσεις των μέτρων και των διαφόρων απαγορεύσεων.
Για την επιλογή αυτή, όμως, δεν φαίνεται να θεωρούν, ως κύριο υπεύθυνο, τον επικεφαλής του σχήματος που κυβερνά την χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2019.
Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών, πρώτο κόμμα παραμένει η Λέγκα, με ποσοστό 23,5%. Ακολουθεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 20,2%, ενώ στην τρίτη θέση, με ίδιο ποσοστό (16%) βρίσκονται τόσο το Κίνημα Πέντε Αστέρων, όσο και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας.
Η Φόρτσα Ιτάλια του Berlusconi «πείθει» το 9,3% των ερωτηθέντων ενώ, τέλος, τρεις μικρότερες πολιτικές δυνάμεις επιλέγονται από το 3% των Ιταλών. Πρόκειται για την Ιταλική Αριστερά, για την Ζωντανή Ιταλία του πρώην πρωθυπουργού Mateo Renzi και για την κεντρώα δύναμη Azione (Δράση).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης